Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Del Potro je po výhře v Indian Wells šestý v žebříčku, v první desítce jsou dvě Češky

Premiérový triumf na turnaji Masters v Indian Wells posunul argentinského tenistu Juana Martína del Potra na šesté místo žebříčku ATP. Vítěz US Open z roku 2009, jehož kariéru v posledních letech ničila opakovaná zranění zápěstí, je ve světovém pořadí nejvýše od února 2014, kdy mu patřilo páté místo.

Juan Martín del Potro
zdroj: USA Today Sports autor: Jayne Kamin-Oncea

Švýcarský tenista Roger Federer navzdory finálové porážce, první letošní po sérii 17 výher, uhájil post světové jedničky a v čele žebříčku stráví rekordní 308. týden v kariéře.

Před druhým turnajem Masters v sezoně v Miami, na němž bude rovněž obhajovat loňský titul, se jeho náskok před druhým Španělem Rafaelem Nadalem snížil na 290 bodů. Na Floridě začne hlavní soutěž ve středu.

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych, jenž v Indian Wells vypadl ve 3. kole, se posunul na 13. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Del Potro připravil Federera o sérii a titul v Indian Wells

Karolína Plíšková, která v Indian Wells prohrála ve čtvrtfinále s pozdější šampionkou Naomi Ósakaovou, klesla o jedno místo na šestou příčku. Petra Kvitová zůstala devátá. Barbora Strýcová se díky zisku deblového titulu posunula v pořadí čtyřhry o devět míst na jedenáctou příčku.

Ženskému žebříčku dál vévodí Rumunka Simona Halepová před Caroline Wozniackou z Dánska. Dvacetiletá Japonka Ósakaová, která Halepovou vyřadila v semifinále, si po zisku nejcennějšího titulu v kariéře polepšila v pořadí WTA o 22 míst a je dvaadvacátá.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články