Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Del Potro ukončil ve finále v Indian Wells skvostnou Federerovu sérii

Až v osmnáctém zápase letošní sezony našel fenomenální Roger Federer přemožitele. Aktuální světová tenisová jednička prohrála ve finále prestižního turnaje v Indian Wells s Argentincem Juanem Martínem del Potrem po velké bitvě 4:6, 7:6 a 6:7.

Juan Martín del Potro po vítězství v Indian Wells
zdroj: USA Today Sports autor: Jayne Kamin-Oncea

Šestatřicetiletý Federer letos prožil nejlepší vstup do sezony v kariéře. V lednu ovládl Australian Open, kde vylepšil svou rekordní sbírku o dvacátý grandslamový titul, a následně vyhrál turnaj v Rotterdamu. Ve finále v Indian Wells proti Del Potrovi nevyužil tři mečboly a po dvou hodinách a 45 minutách odešel poražen.

Šestý nasazený Del Potro mohl zápas ukončit již v tie-breaku druhé sady, ale mečbol při vlastním podání neproměnil. Zkrácenou hru třetího setu již zcela ovládl. Vedl v ní 5:0, za stavu 6:1 ještě šanci rozhodnout nevyužil, při další výměně už ale finále zakončil.

Federera porazil Del Potro posedmé v kariéře, osmnáct zápasů s ním prohrál. Devětadvacetiletý vítěz US Open z roku 2009 získal druhý nejcennější titul v kariéře. Turnaj kategorie Masters dokázal vyhrát jako čtvrtý Argentinec v historii a první od triumfu Davida Nalbandiana v Paříži v roce 2007.

Švýcarský tenista promarnil možnost zvítězit na prestižním kalifornském podniku pošesté, čímž by o jedno prvenství překonal rekord, o který se dělí se Srbem Novakem Djokovičem.

Japonka Naomi Ósakaová získala první titul na WTA Tour. V duelu mezi překvapivými finalistkami dvacetiletá tenistka porazila 6:3, 6:2 ruskou vrstevnici Darju Kasatkinovou.

Ósakaová triumfem v Kalifornii završila svůj nejlepší týden v kariéře. V Indian Wells vyřadila mimo jiné bývalé světové jedničky Marii Šarapovovou a Karolínu Plíškovou a v semifinále i současnou první ženu pořadí WTA Simonu Halepovou. Jediný set přitom 44. hráčka světa ztratila paradoxně s Řekyní Marií Sakkariovou.

Ósakaová, jež se narodila v Ósace japonské matce a otci haitsko-amerického původu, proměnila v zisk titulu druhé finále. Předloni v Tokiu podlehla Dánce Caroline Wozniacké. Dvacátá nasazená Kasatkinová nenaplnila roli žebříčkové favoritky a prohrála třetí ze čtyř finálových duelů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články