Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Halepová dostala kanára. Do finále v Indian Wells jde senzačně Ósakaová

Nebyla to obyčejná porážka, byl to přímo debakl. Nenasazená Japonka Naomi Ósakaová v semifinále turnaje v Indian Wells smetla světovou jedničku Rumunku Simonu Halepovou 6:3, 6:0. O první titul v kariéře si dvacetiletá tenistka zahraje se stejně starou Ruskou Darjou Kasatkinovou, která po velkém boji vyřadila Američanku Venus Williamsovou 4:6, 6:4, 7:5.

Naomi Ósakaová
zdroj: Reuters

Ósakaová v turnaji vyřadila bývalé první hráčky světa Rusku Marii Šarapovovou a Karolínu Plíškovou a v pátek si poradila i s aktuální jedničkou. Halepovou zdolala 44. tenistka žebříčku WTA poprvé po předchozích třech porážkách, navíc hladce za 65 minut.

Ve finále si Ósakaová zahraje podruhé v kariéře, předloni v Tokiu podlehla Dánce Caroline Wozniacké.

Halepová si stěžovala, že se jí v nočním utkání po dlouhém čekání nehrálo dobře. "Nevymlouvám se, prostě jsem se do toho nedokázala dostat. Nešlo mi to. Neměla jsem cit pro míč, byla jsem mimo. Do stavu 4:3 to šlo, pak jsem vypadla z role. Nevím proč," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Do semifinále v Indian Wells míří také Raonic a Del Potro

Mnohem těžší cestu do finále než Ósakaová měla Kasatkinová, kterou ve třetím setu utkání s Venus Williamsovou dělily dva míče od porážky. Nakonec po dvou hodinách a 48 minutách bývalou světovou jedničku udolala. V nedělním finále bude devatenáctá hráčka světa usilovat o druhé turnajové vítězství a posun do elitní desítky žebříčku.

Po prohraném prvním setu Kasatkinové trenér Philippe Dehaes poradil, ať soupeřku utahá. "Je jí 37, tobě dvacet. Dej jí zabrat!" řekl jí na kurtu. Mladá Ruska zápas otočila přesto, že v něm zahrála o 15 vítězných míčů méně než Williamsová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články