Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Federer si připsal šestnáctou výhru v řadě a postoupil v Indian Wells do semifinále

Roger Federer je v semifinále tenisového turnaje v Indian Wells, který už pětkrát vyhrál. První hráč světového žebříčku ve čtvrtek porazil Korejce Čong Hjona 7:5, 6:1 a zvítězil i v šestnáctém zápase od začátku roku. Vyrovnal tak svůj dvanáct let starý rekord a zajistil si, že i v příštím týdnu zůstane v čele žebříčku ATP.

Roger Federer
zdroj: ČTK/ZUMA/SMG

Čong Hjon, který ve třetím kole vyřadil Tomáše Berdycha, vzdoroval Federerovi více než v lednovém semifinále Australian Open, kde musel v druhé sadě kvůli puchýřům vzdát. Tentokrát dokázal v prvním setu šestatřicetiletému švýcarskému favoritovi sebrat podání a vyrovnat, ale nakonec podlehl 5:7.

Pak už na dvorci vládl dvacetinásobný grandslamový šampion, který letos ještě neprohrál. "Ale byl jsem šťastný, jak jsem proti Rogerovi dokázal zahrát. Vrátil jsem mu brejk, bylo to 5:5, ale on pak hrál velmi dobře," uznal Čong Hjon.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer pokračuje bez porážky, v Indian Wells postoupil do semifinále

semifinále turnaje série Masters se obhájce titulu Federer utká s dalším jednadvacetiletým protivníkem Bornou Čoričem z Chorvatska, jenž po třísetové bitvě vyřadil sedmého nasazeného Jihoafričana Kevina Andersona.

V ženské dvouhře je v semifinále poprvé od roku 2001 sedmatřicetiletá Venus Williamsová, která i se sestrou Serenou turnaj v Indian Wells dlouhá léta bojkotovala. Utká se s dvacetiletou Ruskou Darjou Kasatkinovou, která za necelou hodinu deklasovala bývalou světovou jedničku Angelique Kerberovou 6:0, 6:2.

Tenisový turnaj v Indian Wells (tvrdý povrch):

Muži (dotace 7 972 535 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Federer (1-Švýc.) - Čong Hjon (23-Korea) 7:5, 6:1, Čorič (Chorv.) - Anderson (7-JAR) 2:6, 6:4, 7:6 (7:3).

Ženy (dotace 7 972 535 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

V. Williamsová (8-USA) - Suárezová (27-Šp.) 6:3, 6:2.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy