Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Karolína Plíšková je v Indian Wells ve třetím kole, Kristýna nestačila na Halepovou

Nerozhodně 1:1 dopadl souboj sester Karolíny a Kristýny Plíškových s rumunskými soupeřkami ve druhém kole turnaje v Indian Wells. Zatímco nasazená pětka Karolína přehrála Irinu-Camelii Beguovou 7:6, 6:1, její dvojče Kristýna nestačila na světovou jedničku Simonu Halepovou a prohrála dvakrát 4:6. Ve druhém kole se se soutěží rozloučila i Barbora Strýcová, která podlehla Petře Martičové z Chorvatska 5:7, 4:6.

Kristýna Plíšková
zdroj: USA Today Sports autor: Jayne Kamin-Oncea

Karolína Plíšková se v prvním setu vzpamatovala ze dvou ztrát podání a stavu 1:5. Odvrátila i dva setboly a vynutila si tie-break, který vyhrála 7:4.

V druhé sadě už dominovala, proti 36. hráčce světa se jí povedly tři brejky a proměnila první mečbol. V dalším kole se utká s Číňankou Čang Šuaj.

Kristýna Plíšková ani ve druhém vzájemném utkání nedokázala vzít Halepové set. V každé sadě sice dvakrát prolomila soupeřčin servis, rumunské favoritce se to ale povedlo vždy třikrát navzdory osmi esům české tenistky.

Strýcová nepotvrdila roli nasazené hráčky. V prvním setu za stavu 5:4 po předchozím prvním brejku zápasu nevyužila při vlastním podání dva setboly.

O dvě hry později přišla o servis podruhé, přestože dohnala ztrátu 0:40 a kapitulovala až při šestém setbolu. Druhou sadu rozhodlo její prohrané podání v desáté hře.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková i Kvitová v Indian Wells vítězily

Soupeřkou Petry Kvitové pro třetí kolo se stala domácí držitelka divoké karty Amanda Anisimová, jež porazila ve dvou setech 23. nasazenou Anastasii Pavljučenkovovou z Ruska.

O největší překvapení se postarala jiná domácí tenistka a účastnice kvalifikace Sachia Vickeryová, jež vyřadila třetí nasazenou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska po vítězství 2:6, 7:5, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články