Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Nic od sebe neočekává. Uvidím, jak na tom jsem, říká před návratem Serena Williamsová

Do návratu velké hvězdy zbývají už jen dny. Serena Williamsová se chystá po zářijovém porodu dcery Olympie naskočit ve čtvrtek do turnaje v Indian Wells zápasem proti Zarině Dijasové z Kazachstánu. Fanoušci jsou ve velkém očekávání. Navíc bývalá světová jednička může už ve třetím kole kalifornského podniku narazit na starší sestru Venus. Co vítězka 23 grandslamů ve dvouhře očekává? Sama moc netuší.

Serena Williamsová
zdroj: REUTERS autor: Jason Reed

"Nemůžu říct, že čekám, že prohraju, protože to bych nikdy neřekla. Je to prostě trochu jiné. Čekám, že uvidím, jak na tom jsem," řekla Williamsová. "Tohle je dobrá příležitost zahájit letní sezonu. Pokud chci hrát na grandslamech a hrát tam dobře, myslím, že teď je ideální chvíle začít," pokračovala šestatřicetiletá Američanka, která hrála na WTA Tour naposledy loni na Australian Open. V Melbourne zvítězila už jako těhotná, což vyšlo najevo později.

V prosinci si zahrála exhibiční zápas v Abú Zabí s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou a v únoru nastoupila s Venus Williamsovou ve čtyřhře ve Fed Cupu. V obou případech prohrála.

Před startem v Indian Wells absolvovala pondělní tie-breakovou exhibici v newyorské Madison Square Garden, kde porazila bývalou francouzskou tenistku Marion Bartoliovou 10:5 a v semifinále podlehla Číňance Čang Šuaj 11:13.

Williamsovou stále láká rekordních 24 grandslamových titulů Australanky Margaret Courtové, ale momentálně ji zajímá hlavně malá dcera. "Vždycky jsem byla mimořádně cílevědomá, ale teď si chci užívat svou dceru. Byla bych si myslela, že skončím už před šesti lety, ale pořád jsem tady a hraju skvěle a myslím, že mi to půjde i dál," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články