Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Čekání na účast ve finále u Berdycha trvá. V Marseille skončil na raketě Chačanova

Už devět měsíců čeká, až se na okruhu ATP dostane do finále nějakého turnaje a podnik Marseille na tom nic nezmění. Čtvrtý nasazený hráč Tomáš Berdych skončil v semifinále na raketě Karena Chačanova z Ruska, když za hodinu a čtvrt padl 3:6 a 2:6.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/Panoramic/ autor: Franck Pennant

Dvaatřicetiletý Berdych neměl dnes proti jednadvacetiletému soupeři šanci. Zatímco sám si vypracoval v celém utkání jen tři brejkboly a žádný neproměnil, sám čelil hrozbě ztráty servisu takřka při každém gamu na podání. Chačanov sebral Berdychovi podání v každém setu dvakrát a stejně jako vloni v prvním vzájemném utkání českého tenistu porazil.

Naposledy si Berdych zahrál finále vloni koncem května v Lyonu. Z posledního titulu, celkově 13. v kariéře, se radoval v roce 2016 v Šenčenu.

Ve druhém semifinále favorizovaný Lucas Pouille překvapení nepřipustil a stejně jako vloni v Marseille postoupil do finále. Třetí nasazený Francouz porazil čtyřiadvacetiletého běloruského kvalifikanta Ilju Ivašku 6:3, 7:6 a v neděli se před domácím publikem utká s Chačanovem o šestý titul v kariéře a druhý letošní. Rus má zatím na kontě jedinou trofej.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články