Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Po porodu jsem málem zemřela, prozradila Serena Williamsová

Už je zpátky na kurtech, ale loni na podzim málem zemřela. To přiznala americká tenistka Serena Williamsová, kterou po zářijovém porodu dcery Olympie postihla plicní embolie i následné zdravotní komplikace. Život jí zachránili lékaři, když jí na poslední chvíli odstranili krevní sraženinu v břiše.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP autor: Chuck Burton

"Po porodu dcery jsem skoro zemřela," uvedla šestatřicetiletá bývalá světová jednička. "Zatímco těhotenství probíhalo poměrně v pohodě, dcera se narodila císařským řezem, neboť jí během kontrakcí dramaticky poklesla srdeční aktivita. Nakonec vše dopadlo dobře, ale prožila jsem šest dnů nejistoty. Začalo to plicní embolií," napsala Williamsová ve sloupku pro americkou CCN.  

S embolií měla vítězka 23 grandslamových titulů ve dvouhře velké potíže už v minulosti - od února 2011 kvůli tomu rok nehrála. "Mám s tím špatné zkušenosti a mám z toho strach. Když se mi začalo špatně dýchat, okamžitě jsem to řekla sestrám. Vyvolalo to spoustu zdravotních komplikací a mám štěstí, že jsem přežila," uvedla Williamsová.

"V důsledku embolie jsem hodně kašlala, musela jsem se vrátit na operaci. Doktoři mi našli v břiše velkou krevní sraženinu a zabránili tomu, aby se mi dostala do plic. Bez toho úžasného týmu lékařů bych tu dneska nebyla," doplnila Williamsová, která šest týdnů po porodu musela ležet.  

Americká tenisová legenda naposledy hrála ostrý zápas ve dvouhře vloni při vítězství na Australian Open. Na přelomu roku se vrátila na kurty v exhibici v Abú Zabí a před pár dny ve Fed Cupu nastoupila ve čtyřhře a spolu se sestrou Venus prohrály.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články