Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Strýcová i Šafářová končí. V Dubaji skončila spolupráce Hlaváčkové s Čchan Jüng-žan

Barbora Strýcová prohrála v prvním kole v Dubaji s Angelique Kerberovou 2:6 a 1:6, její vystoupení na turnaji trvalo pouhých 59 minut. Úvodní utkání nevyšlo také Lucii Šafářové, která podlehla Caroline Garciaové 3:6 a 5:7. V Dubaji se naposledy představila po boku Čchan Jüng-žan česká hráčka Andrea Sestini Hlaváčková.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP/

Strýcová sice vstoupila do utkání dobře a po proměněném brejkbolu se ujala vedení, poté ale ztratila dvakrát za sebou servis a Kerberová získala náskok 3:1. Druhý set už byl jasnou záležitostí německé favoritky, která si tak v osmi dosavadních zápasech s předloňskou dubajskou finalistkou připsala sedmé vítězství.

Šafářová v úvodním setu ztratila hned své první podání a Garciaová se ujala vedení 3:0, které bez potíží udržela. Ve druhé sadě srovnala česká tenistka s Francouzkou krok a po ztrátě servisu za stavu 3:3 dokázala vzápětí vyrovnat. Podání pak ale neudržela znovu za stavu 5:5 a Kerberová rozhodla.

Soupeřku pro druhé kolo už zná Karolína Plíšková, která nastoupí proti Carle Suárezové. Se španělskou tenistkou má zatím po šesti zápasech vyrovnanou bilanci. V Dubaji původně měla startovat také Petra Kvitová, která se však po zisku titulů na předchozích turnajích v Petrohradu a Dauhá kvůli zdravotním potížím odhlásila.

Je nám líto, video expirovalo.
Strýcová i Šafářová v Dubaji skončily

Turnaj v Dubaji je posledním společným vystoupením Hlaváčkové a Čchan Jüng-žan ve čtyřhře. Deblová světová jednička z Tchaj-wanu se rozhodla ukončit s českou hráčkou spolupráci. 

"Rozhodnutí učinila Latisha a mně nezbývá než je respektovat," uvedla Hlaváčková. "Nedokáže se adaptovat na novou pozici na bekhendu, na kterou si od začátku naší spolupráce musí zvykat. Osobně si myslím, že jsme si mohly dopřát více času, ale její rozhodnutí, ve kterém jistě nemalou roli sehrály i rodinné vazby, respektuji," dodala.

Jednatřicetiletá Hlaváčková, která novou partnerku pro čtyřhru oznámí až po turnaji v Dubaji, odehrála s Čchan Jüng-žan pět turnajů. V polovině ledna hrály finále v Sydney a na Australian Open došly do čtvrtfinále.

Dvouhra - 1. kolo: Kerberová (6-Něm.) - Strýcová (ČR) 6:2, 6:1, Erraniová (It.) - Curenková 6:4, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo: Chan Jüng-žan, Sestini Hlaváčková (2-Tchaj-wan/ČR) - N. Kičenoková, Anastasia Rodionovová (Ukr./Austr.) 6:3, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články