Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Rozjetou Kvitovou zastavilo lehké zranění a únava. V Dubaji si nezahraje

Se svou skvělou formou, která v neděli vyvrcholila vítězstvím na turnaji v Dauhá, měla v Dubaji Petra Kvitová patřit k největším favoritkám na celkové vítězství, podnik se však nakonec uskuteční bez ní. Česká tenistka, jež se posunula na desátou příčku WTA, se odhlásila kvůli únavě z náročného programu posledních dnů a drobnému problému se svalem.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/ABACA/ autor: AA/ABACA

"Jsem opravdu zklamaná, že se musím odhlásit z turnaje v Dubaji. Strávila jsem v Dubaji nějaký čas po sezoně a hodně jsem se těšila, že se tam vrátím zpět na turnaj, kde jsem v minulosti dosáhla skvělých výsledků," uvedla Kvitová, která v roce 2013 turnaj v Dubaji vyhrála.

"Ale poté, co jsem v posledních týdnech odehrála hodně zápasů a vyhrála titul v Dauhá, potřebuje moje tělo trochu odpočinku. Nemohu se dočkat, až se v Dubaji představím příští rok," dodala sedmadvacetiletá hráčka.

Kvitová prožívá velmi povedené období a pyšnit se může šňůrou 13 vítězných utkání. Před dvěma týdny ovládla turnaj v Petrohradu, následně si připsala dvě vítězství ve Fed Cupu proti Švýcarsku a v minulém týdnu triumfovala na mimořádně silně obsazeném podniku v Dauhá. Už jen jedna výhra ji dělí od vyrovnání osobního rekordu z přelomu let 2011 až 2012.

Kvitová se díky triumfu v Dauhá poprvé od září 2016 vrátila do elitní desítky žebříčku. Navíc má velkou šanci postavení dále vylepšovat, neboť až do grandslamového French Open neobhajuje žádné body. Od přepadení neznámým útočníkem na konci předloňského roku totiž kvůli zranění ruky skoro půl roku nehrála.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články