Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kvitová v Dauhá porazila čtyři hráčky top ten a slaví druhý letošní titul

Petra Kvitová vybojovala na turnaji v Dauhá druhý letošní a celkově 22. titul na okruhu WTA. Šestnáctá nasazená Češka zdolala ve finále Španělku Garbiňe Muguruzaovou za dvě hodiny a 18 minut 3:6, 6:3, 6:4 a vítěznou sérii natáhla už na 13 zápasů.

Petra Kvitová s trofejí pro vítězku turnaje v Dauhá
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Nikku

Díky nedělnímu triumfu nad světovou čtyřkou se navíc Kvitová poprvé od září 2016 vrátí do nejlepší desítky žebříčku WTA. Do sezony vstoupila na 29. místě, momentálně figuruje na 21. pozici.

Sedmadvacetiletá Kvitová potvrdila v Dauhá skvělou formu z poslední doby. Před dvěma týdny slavila zisk titulu v Petrohradu a dvě výhry si následně připsala ve Fed Cupu. V Dauhá přidala tento týden dalších šest zápasů bez porážky a od vyrovnání osobního maxima z přelomu let 2011 a 2012 tak Kvitovou dělí už jen jediné vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová jede, vítěznou sérii natáhla na 13 zápasů

V Dauhá získala v semifinále cenný skalp aktuální světové jedničky Caroline Wozniacké. Dánskou soupeřku udolala po horším začátku až ve třech setech a i do nedělního finále vstoupila mizerně. S Muguruzaovou prohrávala už 0:5 a teprve po dvaceti minutách hry získala první game. Vyrovnaný druhý set zlomila brejkem v šesté hře a jediné ztracené podání rozhodlo i třetí sadu.

Kvitová proměnila při svém servisu druhý mečbol a zařídila tak, že druhým rokem po sobě má turnaj v Kataru českou šampionku. Loni v Dauhá zvítězila Karolína Plíšková, která tentokrát vypadla ve 3. kole.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 3 173 000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Kvitová (16-ČR) - Muguruzaová (4-Šp.) 3:6, 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále:
Dabrowská, Ostapenková (Kan./Lot.) - Klepačová, Martínezová (8-Slovin./Šp.) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články