Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kvitová vyhrála 12. zápas v řadě. Otočila zápas s Wozniackou a je v Dauhá ve finále

Česká tenistka Petra Kvitová otočila na turnaji v katarském Dauhá semifinále se světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska a po výhře 3:6, 7:6 a 7:5 postoupila do finále. O druhý titul za sebou si v něm zahraje proti Garbině Muguruzaové ze Španělska.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters autor: Ibraheem Al Omari

Kvitová přitom nezačala vůbec dobře a Wozniacká dokonce dvakrát podávala na vítězství. Sedmadvacetiletá Češka ale druhou sadu získala v tie-breaku a ve třetí za stavu 5:5 sebrala soupeřce servis a následně utkání ukončila. "Vůbec nevím, co se stalo. Byla jsem na sebe naštvaná, ale nedokázala jsem to přenést na kurt," řekla Kvitová.

"Ve druhém setu jsem se snažila uklidnit a čekat na chybu," přidala česká tenistka, která po triumfu na předchozím turnaji v Petrohradu a dvou výhrách ve Fed Cupu natáhla sérii neporazitelnosti na 12 zápasů. Od vyrovnání osobního maxima ze sezony 2011/2012 tak Kvitovou dělí dvě vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová se v Dauhá utká o titul s Muguruzaovou

Ve hře bude návrat do elitní desítky

Pokud navíc v neděli vyhraje, vrátí se poprvé od září 2016 do nejlepší desítky světového žebříčku. Kvitová vstoupila do sezony na 29. místě pořadí WTA a momentálně jí patří 21. pozice. Kdyby v Dauhá titul nezískala, měla by se posunout na 14. příčku.

O druhý titul v sezoně a 29. v kariéře si Kvitová zahraje proti Muguruzaové, která do finále prošla bez boje poté, co Rumunka Simona Halepová kvůli zánětu šlach nenastoupila k semifinálovému duelu. Se Španělkou prohrála Kvitová jediný z dosavadních čtyř zápasů, v posledních dvou s ní neztratila ani set.

Tenisový turnaj žen v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 3,173.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále: 

Kvitová (16-ČR) - Wozniacká (1-Dán.) 3:6, 7:6 (7:3), 7:5. 

Čtyřhra - semifinále: 

Dabrowská, Ostapenková (Kan./Lot.) - Krejčíková, Siniaková (ČR) 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články