Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kvitová načala turnaj v Dauhá dobře, dál jdou i Strýcová a Vondroušová

Petra Kvitová zvládla po úspěšném víkendovém vystoupení ve Fed Cupu v Praze i úvod turnaje v Dauhá. Šestnáctá nasazená Češka porazila v 1. kole Caglu Büyükakcayovou z Turecka za necelou hodinu hladce 6:0, 6:3. Soupeřkou Kvitové bude Polka Agnieszka Radwaňská, s níž se utká na okruhu WTA už podvanácté. Ve vzájemné bilanci Češka vede 6:5. Dál jou i Markéta Vondroušová a Barbora Strýcová.

Petra Kvitová
zdroj: Twitter autor: @WTAEliteTrophy

Kvitová po přeletu do Kataru potvrdila, že má momentálně vynikající formu, a po triumfu v Petrohradu a dvou vítězných zápasech ve Fed Cupu oslavila už osmou výhru v řadě. Soupeřku v úvodním setu deklasovala za 19 minut a při svém podání přitom ztratila jediný fiftýn.

Ve druhé sadě už sedmadvacetiletá Češka tak suverénní nebyla. Dvakrát přišla o servis, sama ale využila všechny tři brejkboly, které si vypracovala, a za 57 minut proměnila první mečbol.

Vondroušová prošla z kvalifikace a porazila Julii Putincevovou z Kazachstánu 6:3, 6:1. Čeká ji třetí nasazená Svitolinová. Tenistka Barbora Strýcová i potřetí zdolala Srbku Kruničovou a prošla v Dauhá do druhého kola. Čeká ji přemožitelka Lucie Šafářové, Němka Görgesová.

Strýcová i potřetí zdolala Srbku Kruničovou a ve druhém kole ji čeká přemožitelka Lucie Šafářové Němka Görgesová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články