Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Serena Williamsová se vrátila na kurty. Prohrála, USA však postupují

Serena Williamsová prohrála svůj první soutěžní zápas po návratu na kurty. Na závěr utkání 1. kola Fed Cupu podlehla se svou sestrou Venus ve čtyřhře nizozemské dvojici Lesley Kerkhoveová, Demi Schuursová 2:6, 3:6. Americké tenistky už v té chvíli měly postup jistý.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP autor: Chuck Burton

Šestatřicetiletá Serena Williamsová naposledy hrála před rokem Australian Open. Až pak prozradila, že je těhotná a 1. září se stala maminkou Alexis Olympie. Den před Silvestrem odehrála exhibiční zápas v Abú Zabí, ale na obhajobu v Melbourne si ještě netroufla. Na okruh WTA by se měla vrátit v březnu v Indian Wells.

Návrat na kurty ji příjemně překvapil. "Upřímně se cítím lépe, než jsem si myslela, že se cítit budu. Je to jen začátek, ale zdá se, že to byl krok správným směrem," řekla. Fanoušky Serena Williamsová ujistila, že se hodlá vrátit na vrchol a dobývat další trofeje. Jen se prý bude muset naučit lépe plánovat, když má rodinu.

"Kdybych měla malá očekávání, tak bych měla přestat dělat to, co dělám. Vždycky od sebe budu chtít maximum," dodala tenistka, která až s odstupem času přiznala, že se porod neobešel bez komplikací a šestinedělí musela strávit v posteli. 

O úspěch obhájkyň trofeje se zasloužila dvěma body Venus Williamsová a jednou vyhranou dvouhrou CoCo Vandewegheová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články