Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pála: Hladké vítězství i bez jedničky Plíškové bylo příjemné

Kapitána Petra Pálu potěšilo, že české tenistky dokázaly porazit v 1. kole Světové skupiny Fed Cupu doma Švýcarsko v nejkratším možném čase už po třech dvouhrách, i když den před utkáním vypadla ze sestavy nemocná jednička Karolína Plíšková. Věří, že i na dubnové semifinále bude tým v nejsilnějším možném složení.

Tenistka Barbora Strýcová a nehrající kapitán Petr Pála
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Když se vám stane, že světová pětka, u které čekáte, že bude hrát dvě dvouhry, vypadne a vy potom vyhrajete po třech singlech, je to velmi příjemný pocit," řekl Pála na tiskové konferenci.

V sobotu nejprve zastupující jednička Petra Kvitová udolala ve třech setech Viktoriji Golubicovou a poté Barbora Strýcová porazila ve dvou sadách Belindu Bencicovou. Kvitová pak po dvousetové výhře nad Bencicovou přidala rozhodující třetí bod a v závěrečné čtyřhře už Švýcarky pouze snížily na konečných 1:3.

Pomocnou ruku Petra nepodala

"Jsem rád, že to Péťa dneska zvládla, v podstatě Belindě nedala šance. Kdyby jí Petra podala pomocnou ruku, byla Belinda připravená si ji hned vzít. Ale Petra zahrála výborně. Zvládla těžký game na 5:3, dala skvělý servis. To bylo strašně důležité," ocenil Pála.

Plíškovou nakonec nemohl nasadit ani do dnešního programu. "Dostala antibiotika na tři dny. Lékaři jí doporučili, aby sem vůbec dnes nešla. Ptal jsem se hlavního rozhodčího, jestli sem musí jít a on mi řekl, že ne. Takže tu byly jen tři holky a ať si odpočine. Zítra by měla odletět na Blízký východ. Nevím, jestli zvládne turnaj v Dauhá, ale i kvůli tomu prostředí, když je tady chřipková epidemie," podotkl Pála.

Žádnou velkou oslavu postupu do semifinále tým neplánuje. "Lehká oslava proběhla, ale tím, že holky hrají turnaj, šly na masáž, regeneraci. Na oslavy není čas, zítra jsou všechny ve stejném letadle na cestě do Dauhá. Uvidíme, jestli někdo půjdeme na večeři, ale hromadný sraz ne. Každý podle sebe. Kdo chce jít domů, ať jede domů," podotkl Pála.

Německo je silný tým

Soupeřem českých tenistek v semifinále Fed Cupu bude Německo, které v Minsku vyhrálo nad Běloruskem 3:2. Hrát se bude 21. a 22. dubna na půdě soupeřek a pro Němky to bude odveta za prohrané finále soutěže v Praze v roce 2014. "Němky mají obrovsky silný tým, takže my taky budeme potřebovat silný tým. S tímhle kádrem se dá porazit každý," doplnil trenér českých tenistek.

Potěšilo ho, že v týmu nebyl ani náznak sporů mezi Strýcovou a Plíškovou kvůli podzimní výměně trenéra Tomáše Krupy. "Velmi mě to potěšilo, i jsem celý tým pochválil za přístup. Všemu to strašně pomohlo. Jak ty čtyři holky, tak i jejich trenérské týmy výborně spolupracovaly," dodal Pála.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články