Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

V hlavě taktiku mám, ale nechceme dělat bláznoviny, řekl ke stavu Plíškové Pála

První den se jeho svěřenkyním podařil na jedničku s hvězdičkou. České tenistky obě úvodní dvouhry proti Švýcarsku ovládly a vedou tak 2:0. K postupu do další části Fed Cupu jim nyní stačí jeden triumf, ke kterému by teoreticky mohla pomoci i Karolína Plíšková. Kapitán Petr Pála přiznal, že se domácí jednička po střevní viróze cítí lépe, o jejím startu se ale teprve rozhodne. Taktiku s ní, či bez ní v hlavě každopádně už má. Přímý přenos nedělního programu sledujte na ČT2 nebo webu ctsport.cz od 11:50.

Kapitán Petr Pála slaví vítězství v utkání Fed Cupu s Barborou Strýcovou
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Tlačit na ni určitě nemůžu, musí říct, jak se cítí. Musí říct doktoři, jestli ano, nebo ne. Vím, že jí bylo líp a bude jí líp. Ale zatím jsem se k ničemu ještě nedostal, čekám, až dorazím na hotel," řekl během soboty Pála.

"Jde o to, aby člověk nedělal žádnou bláznovinu. Podle toho, co řekne, mám v hlavě, jak by to mělo vypadat. Člověk má v hlavě nějakou taktiku před víkendem, tak zkusím, aby to bylo takhle," doplnil Pála.

Lepší vstup do zápasu 1. kola si nemohl přát. Petra Kvitová nejprve ve třech setech udolala Viktoriji Golubicovou a poté Barbora Strýcová ve dvou sadách porazila švýcarskou jedničku Belindu Bencicovou, takže český celek dělí od postupu do semifinále už jen jeden bod.

"Určitě to není příjemné, když vám onemocní jednička, pátá hráčka světa, s kterou počítáte do dvouher. Ale příjemná věc je ta, že ty náhrady jsou stejně kvalitní," pochvaloval si Pála silný kádr.

"Každý kapitán musí být spokojený, když se vede 2:0. Ale spokojenější budu, když tam bude na konci v neděli svítit trojka. Ještě zbývá poslední krok a myslím, že to bude zase úplně jiný den. Myslím, že Belinda bude hrát líp," odhadl Pála.

I on emotivně vnímal minutu ticha, která se před začátkem programu držela v O2 areně za zesnulou wimbledonskou vítězku Janu Novotnou. "Samozřejmě, byl jsem z toho přešlý. Doufal jsem, že to Péťu tolik neovlivní, protože je to vypjaté. Ale je to naprosto správné to udělat. Věděli jsme o tom, já to holkám říkal. Jsou to situace, které se mají dělat. Bohužel," dodal smutně Pála.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články