Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Strýcová už s Plíškovou nemá problém: Všechno je v pohodě

Nedávné spory jsou zažehnány a ve fedcupovém týmu opět všichni táhnou za jeden provaz. Rozmíška mezi Barborou Strýcovou a Karolínou Plíškovou, která na podzim přetáhla Strýcové trenéra Tomáše Krupu, už je minulostí. Obě tenistky, jež se v pražské O2 areně chystají na víkendový zápas se Švýcarskem, spolu v úterý sehrály tréninkový set.

Barbora Strýcová a Karolína Plíšková na Australian Open
zdroj: REUTERS autor: Toru Hanai

Strýcová v něm byla úspěšnější, ale o výsledek nešlo. "To nejde počítat jako zápas," konstatovala s tím, že si obě tenistky v utkání hlavně zkoušely některé věci. A žádný problém už mezi nimi není. "Už je to passé. Myslím, že už ani nemá smysl se o tom bavit, protože tohle téma už je vyřešené. A máme se s Kájou fajn. Atmosféra v týmu je skvělá, všechno je v pohodě," řekla Strýcová s úsměvem.  

Český fedcupový tým se poprvé od finále v roce 2015 proti Rusku sešel v nejsilnějším složení a kapitán Petr Pála tak bude mít složité rozhodování, koho nasadit.  

"Je to úžasné, je cítit, že každá z nás chce Fed Cup hrát. Je hrozně hezké, že takhle malá země má tolik hráček. A necháme to na kapitánovi, ať si láme hlavu on. Ať ji má klidně zamotanou," usmála se pětadvacátá tenistka světového žebříčku, která je v něm nyní třetí nejvýše postavenou Češkou za Plíškovou a čerstvou vítězkou turnaje v Petrohradu Petrou Kvitovou.  

Fed Cup hraje jednatřicetiletá Strýcová ze současného týmu nejdéle, debutovala už téměř před 16 lety proti Kanadě. "Vzpomínám si na to, jako by to bylo včera. Pamatuji si, co bylo každý den. Chodili jsme hrát basket, kapitánem byl pan Kukal a jeho rozcvička nás zmrtvila tak, že jsme se ve čtvrtek všechny nemohly hýbat. To jsou momenty z těch Fed Cupů, na které nikdy nezapomenu," uvedla Strýcová.  

V prosinci se dohodla na spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou, který dříve trénoval Plíškovou i Kvitovou, a zatím si ho nemůže vynachválit. "Hrozně mě to baví a myslím, že i jeho. Doufám, že to tak bude pokračovat. Pracujeme spíš na detailech, ne na nějakých velkých novinkách. Pro mě je hrozně důležité zdraví, abych vydržela tréninky a mohli jsme pracovat na malých věcech. Asi už se nenaučím třeba nový servis," vysvětlovala Strýcová.

Na úvod sezony v Austrálii se jí dařilo, v Melbourne vypadla v osmifinále po třísetové bitvě s Plíškovou. "Cítím se dobře. Nebyl to jen ten zápas s Kájou, i ty zápasy předtím mě motivují, abych na sobě mohla pracovat dál a odstraňovat chyby," popisovala své současné rozpoložení.

Za cíl má probojovat se do dvacítky. "Ale to je hrozně moc vyhraných zápasů. Ty cíle mám, je to pro mě motivace. Ale jak jsem říkala - nejdůležitější je zůstat zdravá. Už nejsem dvacetiletá holka, o tělo se musím starat, abych mohla dobře trénovat," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články