Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kvitovou těší, že si opět zahraje Fed Cup a doufá: Snad budu hrát jako v Petrohradu

Více než rok v nominacích na Fed Cup kvůli zranění ruky chyběla. Teď si může Petra Kvitová říct: Jsem zpět. Sedmadvacetileté tenistce a české žebříčkové dvojce oblíbená soutěž už chyběla a v duelu se Švýcarskem by ráda potvrdila formu z vítězného turnaje v Petrohradu.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Fed Cup mi určitě chyběl. Loni jsme hrály 1. kolo doma v Ostravě (proti Španělsku), kde jsem nebyla. V Ostravě je to pro mě trošku srdeční záležitost, z Fulneku to mám kousek. Sledovala jsem to a holkám postup přála. V Americe to potom bylo těžké. Chybělo mi to dost a jsem ráda, že jsem zpátky," řekla Kvitová.

"Po loňské odmlce, kdy jsem to jen sledovala, se moc těším. Navíc, když hrajeme doma, je to něco navíc. Je to něco, co my během sezony nemáme. Vždycky se stmelíme na pár týdnů v roce. Když to vyjde dobře, tak na tři (v případě postupu do finále), když ne, tak na dva," doplnila.

K týmu se připojila v pondělí večer jako vítězka turnaje v Petrohradu a formu by si ráda přenesla do Fed Cupu. "Věřím v to, nic jiného mi nyní nezbývá. Těch pět zápasů, co jsem tam odehrála, bylo na vysoké úrovni. Doufám, že mi to utkvělo někde v paměti, jak v mozku, tak v těle. Bude to tady trošku něco jiného, jiný povrch. Snad ten tenis by mohl zůstat aspoň podobný. Byly tam momenty, kdy tam byl herní ideál," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová: Jsem ještě unavená. Trénovat začnu od středy

Trénovat v dějišti zápasu O2 areně začne až od středy. "Potřebuju si trošku odpočinout. Zdravotně jsem v pořádku. Spíš jsem taková unavenější, zataženější, ale realizační tým mě snad dá brzy do kupy a bude to fajn," prohlásila Kvitová.

Do Petrohradu původně neměla jet, start na turnaji jí až dodatečně navrhl trenér Jiří Vaněk. "Prohrála jsem v Melbourne s Petkovicovou a další den za mnou Jirka přišel, jestli bych nechtěla jet na volnou kartu do Petrohradu. Hned jsem to odsouhlasila, nemusel mě přemlouvat. Pochválila jsem ho při závěrečném ceremoniálu, že to byl dobrý nápad," usmála se Kvitová.

Triumfem v Petrohradu se posunula v žebříčku před Barboru Strýcovou a stala se českou dvojkou. Jestli nastoupí v sobotu v jedné z úvodních dvouher, zatím není jasné. "Asi jsem mu (kapitánovi Petru Pálovi) turnajem v Petrohradu trošku zamotala hlavu. Za to se mu asi nebudu omlouvat," řekla s úsměvem. "Záleží na něm, já tohle vůbec neřeším. Jsem připravená na fandění i na hraní, je to tým a fakt tohle neřeším," doplnila.

Český tým si poprvé zahraje hned v úvodním kole v pražské O2 areně. "Pro nás to nebude úplně 1. kolo. Já budu mít takový pocit, že to bude finále. Zaprvé jak jsme zvyklé tady hrát finále, zadruhé snad bude vyprodáno. Jak to budeme o to víc prožívat, přijde mi to asi jako finále. Na 1. kolo navíc ne úplně lehký soupeř, bude to těžké," dodala světová jednadvacítka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články