Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Napotřetí už to vyšlo. Suková vstoupí do tenisové Síně slávy

Helena Suková bude jako osmá zástupkyně české tenisové školy uvedena do Síně slávy. Spolu s vítězkou čtrnácti grandslamových turnajů ve čtyřhře a mixu se dostane při slavnostním ceremoniálu v americkém Newportu 21. července stejné pocty i Němci Michaelu Stichovi.

Helena Suková
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Dvaapadesátiletá Suková uspěla napotřetí. V nominaci na vstup mezi "nesmrtelné" se ocitla už v letech 2012 a 2015, ale zvolena byla až tentokrát.

"Tenis má v Česku výstavní historii, která hrála významnou roli v mé výchově a vášni pro hru. Vyrůstala jsem v tenisové rodině s úctou k legendám jako byla moje máma Věra, Jan Kodeš a Martina Navrátilová. S radostí a hrdě jsem reprezentovala svoji zemi mezi nejlepšími na světě. Cítím se nesmírně poctěna, že jsem zvolena do Síně slávy, v které jsou vyznamenáni nejlepší hráči historie," uvedla Suková.

Devět grandslamů vyhrála ve čtyřhře a dalších pět ve smíšeném deblu. V singlu bývalá světová čtyřka zaznamenala deset turnajových triumfů, na grandslamech byla dvakrát ve finále Australian Open i US Open.

V Síni slávy se připojí k loni zesnulé Janě Novotné, k Navrátilové, Haně Mandlíkové, Jaroslavu Drobnému, Ivanu Lendlovi, Kodešovi a Karlu Koželuhovi, který do ní byl uveden jako dosud poslední český rodák v roce 2006.

Je nám líto, video expirovalo.
Suková napotřetí uspěla a vstoupí do tenisové Síně slávy
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články