Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

České osmifinále v Melbourne: Karolína Plíšková přetlačila Strýcovou

Karolína Plíšková si zahraje čtvrtfinále Australian Open. Bývalá světová jednička porazila ve 4. kole krajanku Barboru Strýcovou ve třech setech 6:7, 6:3 a 6:2. Ta přitom začala lépe a vyrovnanou první sadu rozhodla v tie-breaku, ale potom už měla mírně navrch favoritka. V souboji o semifinále nyní narazí na první tenistku světového žebříčku Simonu Halepovou.

Barbora Strýcová a Karolína Plíšková na Australian Open
zdroj: REUTERS autor: Toru Hanai

Zápas tenistek, které si před sezonou vyměnily trenéry, měl vyrovnaný první set, v němž byla šťastnější Strýcová. Ta ho rozhodla ve zkrácené hře. Ve druhém setu šla Plíšková do vedení 4:1. Strýcová snížila na 4:3 a měla brejkbol na 4:4, ale neuspěla a favorizovaná Plíšková na kurtu Areny Roda Lavera vyrovnala na 1:1.

Po skoro dvou hodinách hry a téměř v jednu v noci australského času začínala rozhodující sada. Strýcová získala brejk na 1:0, ale zbytku zápasu dominovala Plíšková. Přidala na razanci a využila slabšího druhého podání Strýcové. Získala zbylých šest her ze sedmi a po autu Strýcové využila třetí mečbol.

"První set byl hodně vyrovnaný a vzal mi hodně energie. Nehrála jsem svůj tenis a musela se zlepšit a hrát důrazněji, což se mi od druhého dařilo. Soustředila jsem se na svůj servis a získala na úvod druhé sady pár rychlých brejků, což mi pomohlo. Myslím, že druhý a třetí set už jsem hrála fajn," řekla Plíšková na kurtu.

Je nám líto, video expirovalo.
Karolína Plíšková v českém souboji na Australian Open zdolala Strýcovou

Svěřenkyně Tomáše Krupy Plíšková zvládla v Melbourne už druhý český souboj za sebou. Ve třetím kole vyřadila Lucii Šafářovou. "Těžké to bylo celý zápas. I v prvním setu, věděla jsem, že jinak to s Karolínou nejde, nejde to tam nahazovat a čekat, že udělá chybu. To se nestane, to by mě vystřílela za hodinu," hodnotila Strýcová pro Tenisový svět.

"Chyba byla ta, že ve druhém setu jsem měla na začátku nějaké šance, znova jsem se dostala z 1:4 na 3:4. Šance jsem ale zahrála spíš komplikovaně než jednoduše," litovala. "Ve třetím setu jsem úplně přestala servírovat. Já začala podávat hůř a ona mnohem líp," dodala Strýcová.

Plíšková bude hrát s Halepovou ve středu a pokusí se vylepšit zápornou bilanci 1:5. Naposledy se střetly loni v semifinále French Open a česká tenistka prohrála na antuce ve třech setech. "To bylo těsné. A na tomhle povrchu mám šanci, hraju lépe, dobře podávám," řekla Plíšková. "Teď si ale odpočinu a nebudu chvilku myslet na tenis."

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 55 milionů australských dolarů):

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo: Keysová (17-USA) - Garciaová (8-Fr.) 6:3, 6:2, Kerberová (21-Něm.) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 4:6, 7:5, 6:2, Halepová (1-Rum.) - Ósakaová (Jap.) 6:3, 6:2, Karolína Plíšková (6-ČR) - Strýcová (20-ČR) 6:7 (5:7), 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 3. kolo: Čchan Jüng-žan, Sestini Hlaváčková (1-Tchaj-wan/ČR) - Čchan Chao-čching, Srebotniková (14-Tchaj-wan/Slovin.) 6:3, 6:2, Makarovová, Vesninová (2-Rus.) - Krejčíková, Siniaková (16-ČR) 7:6 (7:2), 6:7 (4:7), 6:2. 

 Muži:

Dvouhra - 4. kolo: Berdych (19-ČR) - Fognini (25-It.) 6:1, 6:4, 6:4, Federer (2-Švýc.) - Fucsovics (Maď.) 6:4, 7:6 (7:3), 6:2, Sandgren (USA) - Thiem (5-Rak.) 6:2, 4:6, 7:6 (7:4), 6:7 (7:9), 6:3, Čong Hjon (Korea) - Djokovič (14-Srb.) 7:6 (7:4), 7:5, 7:6 (7:3).

Smíšená čtyřhra - 2. kolo: Spearsová, Cabal (USA/Kol.) - Peschkeová, Kontinen (4-ČR/Fin.) 3:6, 6:3, 10:8.

Junioři:

Čtyřhra - 1. kolo: Macháč, Štyler (6-ČR) - Gimenez, Sridhar (Braz./USA) 3:6, 6:3, 10:5.

Juniorky: Čtyřhra - 1. kolo: Morvayová, Radišičová (SR/Slovin.) - Beránková, Hertelová (ČR/Pol.) 1:6, 6:2, 10:3.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články