Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Allertová si vyrovnala osobní maximum a je ve 3. kole, Siniaková na Australian Open končí

Vítězná jízda Denisy Allertové na Australian Open má pokračování. Po úspěšné kvalifikaci se jí daří i v hlavní části turnaje, kde je už ve 3. kole. Do něj se dostala díky výhře nad Číňankou Čang Šuaj 6:4 a 7:6. V duelu s favorizovanou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou naopak neuspěla Kateřina Siniaková. Čtvrté nasazené podlehla 6:4, 2:6 a 1:6.

Radost Denisy Allertové
zdroj: ČTK/AP/ autor: Ng Han Guan

Čtyřiadvacetiletá Allertová postupem do třetího kola vyrovnala své grandslamové maximum. Ve třetím kole byla právě v Melbourne před dvěma lety. V dalším zápase ji čeká Polka Magda Linetteová, která porazila 7:6 a 6:2 Rusku Darju Kasatkinovou.

Allertová prodloužila letošní vítěznou sérii v Melbourne na pět zápasů a v součtu s kvalifikací vyhrála deset setů za sebou. "Musím říct, že to byl fakt těžký zápas. Soupeřka je hodně dobrá hráčka a mám z toho úplně skvělý pocit, že jsem to zvládla. Zase jsem ustála napínavé momenty lépe než soupeřka. Dokonce opět bez ztráty setu, ale už jsem měla namále," řekla Allertová.

Siniaková zahájila zápas se Svitolinovou lépe a vyhrála první set. Ve druhém a třetím setu ale celkem šestkrát ztratila servis a uhrála pak už jen tři hry.

Je nám líto, video expirovalo.
Allertová je ve 3. kole Australian Open, Siniaková vypadla

Mrzelo ji, že neudržela úroveň hry z prvního setu. "Je to pro mě velké zklamání. Nasadily jsme hodně vysokou laťku hned od začátku, bylo jasné, že to bude těžké. Ona pak trochu přidala, mně se naopak nedařilo pokračovat v mé hře, proto to tak dopadlo," uvedla.

Svitolinová se v horkém počasí v Melbourne necítila dobře. Vítězka turnaje v Brisbane měla už před začátkem úvodního grandslamu sezony zdravotní problémy. "Byl to velký otazník, jestli se tady postavím na kurt k zápasu prvního kola," prozradila. I výsledkově jednoznačné dva sety proti Siniakové jí proto přišly obtížné. "Měla jsem pocit, jako by to bylo 7:6 nebo 8:6 ve třetím. Bylo to pro mě dneska hodně těžké," uvedla světová čtyřka.

Svitolinová se ve třetím kole utká s patnáctiletou krajankou Martou Kosťukovou, která porazila 6:3 a 7:5 domácí Olivii Rogowskou. Kosťuková je nejmladší hráčkou, která postoupila do třetího kola grandslamu za posledních více než dvacet let. V patnácti naposledy takhle daleko došla Chorvatka Mirjana Lučičová-Baroniová na US Open 1997.

Mladičkou krajanku prý vůbec nezná. "Poprvé jsem o ní slyšela, když tady vyhrála. Bude to pro mě velmi vzrušující hrát s krajankou a snad budu na ten zápas připravená," poznamenala Svitolinová.

Na hraně vyřazení se ve druhém kole ocitla světová dvojka Caroline Wozniacká z Dánska. Vítězka Turnaje mistryň s jednadvacetiletou Chorvatkou Janou Fettovou v rozhodujícím setu prohrávala už 1:5. V sedmém gamu měla 119. hráčka světa dva mečboly, ale promarnila je a nevyužila ani další šanci zápas dopodávat. Wozniacká vyhrála šest her za sebou a otočila třetí set na 7:5.

Na raketě kvalifikantky Luksiky Kumkhumové z Thajska skončilo účinkování Švýcarky Belindy Bencicové v turnaji. Přemožitelka loňské finalistky Venus Williamsové z USA zápas druhého kola prohrála 1:6 a 3:6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články