Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Murray se odhodlal k operaci, další metou bude Wimbledon

Andy Murray se přece jen rozhodl vyřešit problémy s kyčlí operací. Trojnásobný grandslamový vítěz podstoupil zákrok v Melbourne a věří, že do travnaté části sezony bude fit. Chce stihnout domácí Wimbledon, který dvakrát vyhrál.

Andy Murray na Wimbledonu
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Třicetiletý britský tenista chybí na turnajích půl roku. Právě loňský Wimbledon byl jeho posledním soutěžním vystoupením. Další zápas od července bývalý první hráč světa nehrál, kyčel léčil konzervativně, ale nakonec se rozhodl pro radikální zákrok.

"Dnes jsem podstoupil úspěšnou operaci pravé kyčle v nemocnici Sv. Vincenta v Melbourne," oznámil Murray. "Těším se, až se vrátím k zápasům během sezony na trávě," dodal tenista, který zakončil jako světová jednička předloňský rok. Kvůli nucené zdravotní pauze je nyní v žebříčku až devatenáctý.

První grandslam vyhrál Murray v roce 2012 na US Open pod vedením Ivana Lendla a rok nato ukončil po 77 letech čekání britských fanoušků na domácího vítěze mužské dvouhry ve Wimbledonu. V sezoně 2016 dobyl nejslavnější trofej znovu.

"S tenisem nekončím. Chci se znovu dostat na nejvyšší úroveň," vyhlásil cíl. Lehký trénink na kurtu by chtěl stihnout za sedm osm týdnů. "Určitě ale nebudu spěchat," dodal šampion Turnaje mistrů z roku 2016 a dvojnásobný olympijský vítěz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články