Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Plíšková si ve světovém žebříčku pohoršila. Nově je šestá

Neúspěšná obhajoba v Brisbane pro Karolínu Plíškovou znamená propad světovým žebříčkem. Česká tenistka klesla ze čtvrté pozice na šestou. Nadále vede Rumunka Simona Halepová, jež triumfovala v čínském Šen-čenu po finálové výhře nad Kateřinou Siniakovou.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Tertius Pickard

Siniaková rovněž neobhájila loňské body za titul v Šen-čenu, v novém pořadí WTA zaznamenala propad o 12 pozic a je devětapadesátá. Naopak Barbora Strýcová si polepšila na 21. místo. V první stovce nadále figuruje sedm Češek.

Novou světovou dvojkou je týden před Australian Open Caroline Wozniacká. Dánská tenistka, která už žebříček v minulosti vedla, se v uplynulém týdnu dostala do finále v Aucklandu a vystřídala Španělku Garbiňe Muguruzaovou.

V čele mužského žebříčku zůstal s velkým náskokem Španěl Rafael Nadal, jenž ze zdravotních důvodů zatím nezačal sezonu. Následuje vítěz Hopmanova poháru Roger Federer, ale další hvězdy a bývalé jedničky Novak Djokovič či Andy Murray laborující se zraněními jsou až na konci druhé desítky - Djokovič je 14., Murray 19., hned za ním následuje Tomáš Berdych, který si pohoršil o další místo a dvacítku uzavírá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články