Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Federer zahájil sezonu titulem, s Bencicovou vyhrál Hopmanův pohár

Fenomenální tenista Roger Federer se po sedmnácti letech dočkal druhého vítězství na Hopmanově poháru. V páru s Belindou Bencicovou porazili ve finále německý tým Alexander Zverev - Angelique Kerberová 2:1 na zápasy. Federer udržel v Perthu neporazitelnost ve dvouhře a o zisku cenné trofeje pak spolu s partnerkou rozhodli ve smíšené čtyřhře. Švýcarsko opanovalo neoficiální mistrovství světa smíšených dvojic potřetí v historii.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer a Bencicová získali pro Švýcarsko Hopmanův pohár

Šestatřicetiletý Federer, který bez zaváhání zvládl všechna tři utkání v základní skupině, ztratil se Zverevem úvodní set ve zkrácené hře. Pak už s ním ale o šestnáct let mladší soupeř nedokázal držet krok a držitel 19 grandslamových titulů zvítězil 6:7, 6:0, 6:2.

Vyrovnání zajistila Německu bývalá světová jednička Kerberová, jež vyhrála 6:4, 6:1 a uštědřila Bencicové první prohru na turnaji.

V mixu ovšem švýcarské duo, které do finále postoupilo s bilancí 9:0, potvrdilo svou suverenitu a vyhrálo 4:3, 4:2. Zástupci země helvétského kříže slavili už v letech 1992 a 2001. Před sedmnácti lety se do listiny vítězů zapsal i Federer, tehdy s Martinou Hingisovou. 

Finále tenisového Hopmanova poháru v Perthu:

Švýcarsko - Německo 2:1

Federer - A. Zverev 6:7 (4:7), 6:0, 6:2.
Bencicová - Kerberová 4:6, 1:6.
Bencicová, Federer - Kerberová, A. Zverev 4:3 (5:3), 4:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články