Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Stačil jeden set a USA slavily výhru nad Japonskem. Zvítězili i Federer s Bencicovou

Stačil pouze jediný vyhraný set a tenisté USA na Hopmanově poháru porazili Japonsko 2:1. Ve střetnutí se nedohrálo ani jedno utkání kvůli zdravotním potížím. K dvouhře ani k mixu totiž nemohla nastoupit nemocná Naomi Ósakaová a v mužském duelu se zase zranil Jack Sock. Ve čtvrtek budou hrát Američané o postup do finále se Švýcarskem, které zvítězilo nad Ruskem. Triumf 2:1 slavilo i Německo ve střetnutí s Belgií.

Radost Alexandra Zvereva a Angelique Kerberové po vyhraném duelu na Hopmanově poháru
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Juergen Hasenkopf

Američané zatím nevědí, jak závažné je Sockovo zranění kyčle, kvůli němuž skrečoval v druhém setu zápas s Juičim Sugitou. Diváci v Perthu ale o tenis nepřišli. CoCo Vandewegheová si zahrála dva exhibiční sety s devatenáctiletou Australankou Maddison Inglisovou, v mixu ji pak na dvorci doplnil její kouč Pat Cash, wimbledonský vítěz z roku 1987.

Bývalý první hráč světového žebříčku Roger Federer neztratil set proti Karenu Chačanovovi, druhý bod přidala Belinda Bencicová výhrou nad Anastasií Pavljučenkovovou.

Federer zdolal před bezmála 14 tisícovkami diváků Chačanova 6:3, 7:6, jednadvacetiletý Rus nevyužil v tie-breaku setbol. Šestatřicetiletý Švýcar si tak v přípravě na obhajobu titulu z Australian Open udržel stoprocentní úspěšnost. "Byla to těžká práce. Někdy pomohou i zkušenosti, ale na druhé straně je hezké být tak mladý a pohyblivý jako on. Pamatuji si ty doby..." řekl s úsměvem po proměněném třetím mečbolu.

Loni se Federer startem v tradiční soutěži smíšených družstev v Perthu výborně rozehrál před Australian Open, které pak popáté v kariéře ovládl. Další triumf přidal v oblíbeném Wimbledonu a rozšířil svou rekordní sbírku na 19 grandslamových titulů.

Už v pondělí se odehrálo utkání Německa s Belgií v rámci skupiny A. Po výhře Angelique Kerberové nad Eliseou Mertensovou 2:0 a odpovědi ve stejném gardu, o kterou se postaral triumfem nad Alexandrem Zverevem David Goffin, rozhodla smíšená čtyřhra, v níž si lépe počínali reprezentanti Německa, když ovládli sady 4:2 a 4:3.

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu:

Skupina A:

Německo - Belgie 2:1 Kerberová - Mertensová 7:6 (8:6), 7:6 (7:1), A. Zverev - Goffin 3:6, 3:6, Kerberová, A. Zverev - Mertensová, Goffin 4:2, 4:3 (5:2).

Skupina B:

USA - Japonsko 2:1 Vandewegheová - Ósakaová bez boje, Sock - Sugita 6:7 (1:7), 1:1 skreč Socka, Vandewegheová, Sock - Ósakaová, Sugita bez boje.

Švýcarsko - Rusko 3:0 Federer - Chačanov 6:3, 7:6 (10:8), Bencicová - Pavljučenkovová 6:1, 3:6, 6:3, Bencicová, Federer - Pavljučenkovová, Chačanov 4:3 (5:1), 3:4 (3:5), 4:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články