Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nadal se odhlásil z turnaje v Abú Zabí, Nišikori nenastoupí v Brisbane

Zdravotní problémy mají před startem tenisové sezony přední hráči. První tenista světového žebříčku Rafael Nadal se odhlásil z exhibičního turnaje pro zvané v Abú Zabí, kde měl být od 28. do 30. prosince největší hvězdou. A Japonec Kei Nišikori, který se ještě plně nezotavil ze zranění zápěstí, vynechá první turnaj nové sezony v australském Brisbane, kde hrál v úvodu letošního roku finále. Ze smíšeného přípravného turnaje před Australian Open se odhlásila také letošní senzační vítězka US Open Sloane Stephensová z USA, která má zraněné koleno.

Rafael Nadal se loučí s Turnajem mistrů
zdroj: Reuters autor: HANNAH MCKAY

Nadal si svou neúčast na turnaji odůvodnil tím, že musí po náročné sezoně, v níž vyhrál Roland Garros a US Open, upravit program. Ovšem podle informací španělských médií přerušil šestnáctinásobný grandslamový šampion tento týden trénink a svěřil se do péče lékařů.

Ze závěrečného Turnaje mistrů v Londýně v polovině listopadu Nadal odstoupil po prvním zápase kvůli zranění kolene.  Zatím jednatřicetiletý Španěl je však stále přihlášen do turnaje v Brisbane, který se bude hrát v prvním lednovém týdnu.

Sedmadvacetiletý Nišikori byl jedním z tenistů, kteří museli předčasně ukončit letošní sezonu. Nejlepší japonský hráč chyběl kvůli zranění na ATP Tour od srpna a v žebříčku klesl z devátého na 22. místo. Před operací dal přednost konzervativní léčbě a doufal, že právě v Brisbane bude slavit návrat.

Týden před startem turnaje se však Nišikori musel odhlásit. Brisbane International začíná na silvestrovskou neděli a do ženského turnaje jsou mimo jiné přihlášeny nejlepší dvě české tenistky Karolína Plíšková a Petra Kvitová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články