Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Štěpánek bude možná členem Djokovičova trenérského týmu

Radek Štěpánek se nejspíš stane členem trenérského týmu Srba Novaka Djokoviče. Týden poté, co bývalý osmý tenista světa oznámil konec kariéry, bují spekulace, že to tak skutečně bude. Deníky MF Dnes a Sport bez udání zdroje tvrdí, že už je Štěpánkovo angažmá jasné. Osmatřicetiletý Štěpánek se zatím nechce k situaci vyjadřovat. V týmu vítěze 12 grandslamových titulů ve dvouhře Djokoviče by měl doplnit amerického mentora Andreho Agassiho.

Novak Djokovič a Radek Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

O možném spojení Štěpánka s Djokovičem se spekulovalo už v létě. Štěpánek ale pořád doufal, že se po operaci páteře dá dohromady a bude hrát. Minulé úterý ale na tiskové konferenci oznámil odchod ze scény.

Tehdy ohledně možného angažmá u Djokoviče mimo jiné řekl: "Spekulace jsou vždycky. Tenis byl můj život odmalička a bude mě nadále provázet životem. Dneškem to rozhodně nekončí. Teď si vezmu čas, rozhlídnu se a uvidíme, kam mě život zavede."

Štěpánek pak odjel na dovolenou, kterou strávil se svou bývalou manželkou Nicole Vaidišovou, a tenisový svět diskutoval o jeho možném spojení s Djokovičem. Zřetelně to naznačil australský kouč Darren Cahill. Bývalý trenér Agassiho při víkendovém komentování pro americkou stanici ESPN uvedl, že při večeři s Agassim probírali, že Štěpánek bude s Djokovičem v týdnech mimo grandslamové turnaje.

Pro srbský deník Novosti se Djokovič vyjadřoval o osobě nového člena týmu neurčitě. "Nemůžu odhalit, kdo to je, ale řeknu, jaký profil by mi seděl," pronesl bývalý první hráč světa a dodal: "Je to bývalý tenista, který měl záviděníhodnou kariéru a dokázal ze sebe dostat většinou to nejlepší. Nebyl první na světě, ale byl dost bystrý a vytrvalý a mimochodem, jeho životní hodnoty jsou v souladu s mými."

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/PA autor: Gareth Fuller

Na turnajích spolu Djokovič se Štěpánkem občas trénovali a letos v lednu složil Srb karvinskému rodákovi a kamarádovi poklonu. "Tenis miluju a chtěl bych se mu věnovat co nejdéle. Radek je můj vzor, ukazuje mi cestu. Inspiruje mě k tomu, že bych mohl hrát stejně dlouho jako on," řekl Djokovič po vzájemném utkání v Dauhá.

Djokovič letos kvůli přetrvávající bolesti v lokti předčasně ukončil sezonu již v červenci. Naposledy vzdal čtvrtfinále s Tomášem Berdychem ve Wimbledonu. Proto je aktuálně ve světovém žebříčku až dvanáctý. Novou sezonu by měl začít v prosinci na exhibičním turnaji v Abú Zabí, kde mají hrát třeba i Stan Wawrinka a Rafael Nadal.

Zdroj
ČT sport, ČTK, MfD, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články