Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Titul patří Dimitrovovi. Goffina zdolal ve třech setech

Vítězem Turnaje mistrů je bulharský tenista Grigor Dimitrov. V londýnském finále porazil Davida Goffina 7:5, 4:6 a 6:3. Ve čtyřhře obhájili titul Henri Kontinen a John Peers. Finsko-australský pár zdolal turnajové jedničky Lukasze Kubota z Polska a Marcela Mela z Brazílie 6:4, 6:2.

Grigor Dimitrov po vítězství na Turnaji mistrů
zdroj: Reuters autor: Tony O\'Brien

Goffin do finále vstoupil povzbuzen semifinálovou výhrou nad Rogerem Federerem a po třech gamech měl brejk na 2:1. Dimitrov ale srovnal na 4:4 a podruhé vzal soupeři servis ve dvanácté hře, ve které využil pátý mečbol.

Ve druhém setu měl první šanci k zisku soupeřova podání Dimitrov, ale hrál při brejkbolu opatrně a vítězný úder Goffina potvrdilo jestřábí oko. Vzápětí Belgičan udeřil, sebral soupeřovi servis i díky dvěma dvojchybám Bulhara a čistou hrou set ukončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Dimitrov má po výhře nad Goffinem titul z Turnaje mistrů

Do rozhodující sady šel Goffin s výbornou bilancí 22:5 v třetích setech, ale nevyužil v prvním gamu ani jeden ze čtyř brejkbolů. Dimitrov hrál trpělivě, z čopovaného bekhendu skoro nechyboval, dobře se hýbal a rozhodující brejk získal na 4:2.

Za stavu 5:2 nevyužil náskok 40:0, ale při svém podání proměnil pátý mečbol. Stal se tak šestým hráčem, který vyhrál Turnaj mistrů při své premiéře. Před ním se naposledy radoval Španěl Alex Corretja (1988).

Dimitrov je překvapivým posledním vítězem sezony ovlivněné zraněními. Na Turnaji mistrů chyběli loňský vítěz Andy Murray i poražený finalista Novak Djokovič, kteří stejně jako Stan Wawrinka ukončili rok předčasně. První hráč světa Rafael Nadal zase odstoupil kvůli problémům s kolenem po prvním utkání.

Henri Kontinen a John Peers
zdroj: Reuters

Čtyřhra patří Kontinenovi s Peersem

Sedmadvacetiletý Kontinen a o dva roky starší Peers získali společně celkově desátou trofej na okruhu ATP a letos pátou. Za triumf na závěrečné akci sezony inkasovali 450 000 eur. "Prožili jsme tu zase skvělou jízdu, byli jsme lepší a lepší. A to nejlepší jsme si schovali na konec," řekl na kurtu Kontinen.

Šampioni letošního Australian Open zůstanou i po triumfu v Londýně na druhém místě světového žebříčku. Jako jedničky zakončí sezonu navzdory porážce wimbledonští vítězové Kubot s Melem.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně:

Dvouhra - finále: Dimitrov (6-Bul.) - Goffin (7-Belg.) 7:5, 4:6, 6:3. 

Čtyřhra - finále: Kontinen, Peers (2-Fin./Austr.) - Kubot, Melo (1-Pol./Braz.) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články