Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Federer skončil v semifinále, o titul si zahraje Goffin s Dimitrovem

Po postupu mezi elitní kvarteto se David Goffin nechal slyšet, že proti Rogeru Federerovi musí něco změnit. A plán se belgickému tenistovi podařil, přestože ztratil první dějství 2:6. Další dva sety totiž získal 6:3, 6:4 a při svém debutu na Turnaji mistrů se probojoval do finále, ve kterém se utká s Grigorem Dimitrovovem. Bulharský hráč vyřadil po setech 4:6, 6:0, 6:3 Američana Jacka Socka. 

David Goffin se raduje z vítězství
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Goffin proměnil proti Federerovi hned první mečbol. Švýcarského favorita, který útočil na první triumf z Turnaje mistrů od roku 2011, zdolal po hodině a 47 minutách. "Nemám slov. Vůbec nevím, jak to popsat. Jsem nesmírně šťastný," řekl Goffin."Byl jsem nervózní, zvlášť v závěru. Nakonec rozhodlo, že mi vyšlo podání a já pak zahrál agresivně," dodal.

Dimitrov a Goffin si zahrají finále Turnaje mistrů poprvé v kariéře. V Londýně se utkají podruhé – v utkání základní skupiny bulharský debutant svého soupeře deklasoval 6:0, 6:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Goffin zaskočil na Turnaji mistrů Federera a je ve finále

Šestadvacetiletý Gooffin si po výhře nad světovou jedničkou Rafaelem Nadalem v základní skupině připsal cenný skalp i druhého hráče žebříčku ATP. To se naposledy během prestižního podniku podařilo v roce 2009 Nikolaji Davyděnkovi.

Federer vzal nečekanou porážku minimálně navenek v klidu a přemožiteli pogratuloval. "Mám za něj radost. Je to skvělý kluk, mám ho moc rád. Dnes hrál tak hezky, že si zasloužil postoupit do finále. To jsem mu taky říkal u sítě," uvedl Federer po teprve páté porážce v sezoně, v níž se dokázal vrátit do nejužší světové špičky po zranění kolena.

"Je to trochu zklamání, skončit takhle. Ale pořád je to méně důležité než to, co se stalo v celé sezoně. S ní jsem mimořádně spokojený," řekl Švýcar, jenž letos vyhrál Australian Open, Wimbledon a dalších šest turnajů.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně

Dvouhra - semifinále:

Goffin (7-Belg.) - Federer (2-Švýc.) 2:6, 6:3, 6:4, Dimitrov (6-Bul.) - Sock (8-USA) 4:6, 6:0, 6:3.

Čtyřhra - semifinále: Kubot, Melo (1-Pol./Braz.) - Harrison, Venus (8-USA/N. Zél.) 6:1, 6:4, Kontinen, Peers (2-Fin./Austr.) - J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) 7:6 (7:2), 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články