Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Federer je na stále neporažen, Sock je v semifinále

Roger Federer vyhrál i třetí zápas v základní skupině Turnaje mistrů a podesáté v kariéře prošel na prestižní akci pro nejlepších osm hráčů sezony do semifinále bez porážky. Chorvata Marina Čiliče, který už v Londýně neměl naději na postup mezi čtveřici nejlepších, zdolal 6:7, 6:4, 6:1. V semifinále je i Jack Sock, který v posledním utkání ve skupině porazil Němce Alexandera Zvereva 6:4, 1:6, 6:4. Pětadvacetiletý Američan se přitom do Londýna kvalifikoval až na poslední chvíli díky výhře na turnaji Masters v Paříži.

Roger Federer
zdroj: ČTK/AP

Šestatřicetiletý Švýcar nevyužil v první sadě proti Čiličovi čtyři brejkboly a zkrácenou hru pak Chorvat těsně získal. Druhý set Federer zlomil až brejkem v desátém gamu, závěr zápasu pak už ale jasně ovládl.

"Nebylo to snadné. Vezměte si, že je to rychlý kurt. Je to hala. A teď to bylo dobře vidět: když promarníte příliš mnoho šancí, tak na to na tomhle turnaji doplatíte," řekl Federer po zápase.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer porazil Čiliče a na Masters ještě nezaváhal

"Na začátku jsem byl trochu moc agresivní v některých výměnách, ve kterých jsem asi měl být trpělivější," připustil. "V závěru druhého setu jsem to ale otočil a ve třetím už jsem se cítil mnohem lépe," dodal Švýcar, jenž letos Čiliče porazil i ve finále Wimbledonu.

Do semifinále na Turnaji mistrů postoupil Federer při svém 15. startu v kariéře počtrnácté. Závěrečný podnik sezony, který je dotován osmi miliony dolarů, v minulosti šestkrát vyhrál. Naposledy v roce 2011.

Všichni tři další postupující budou hrát semifinále Turnaje mistrů poprvé. Ve skupině Petea Samprase už má jistý postup z první pozice Dimitrov, o druhé místo se v pátek utkají Rakušan Dominic Thiem a Belgičan David Goffin.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články