Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Dimitrov zničil Goffina a je v semifinále Turnaje mistrů, vyhrál i Thiem

Drtivým vítězstvím 6:0 a 6:2 si poradil bulharský tenista Grigor Dimitrov na Turnaji mistrů s Belgičanem Davidem Goffinem a díky druhé výhře ve skupině si zajistil postup do semifinále. Šanci probojovat se mezi čtyři nejlepší má nadále i Dominic Thiem po výhře nad Nadalovým náhradníkem Carreňou 6:3, 3:6 a 6:4.

Radující se Grigor Dimitrov
zdroj: Reuters autor: TONY O\'BRIEN

Goffin, jenž v úvodním duelu zdolal ve třech setech světovou jedničku Rafaela Nadala, byl dnes proti Dimitrovovi bez šance. Šestý hráč žebříčku ATP na kurtu dominoval a soupeři povolil uhrát první game až za stavu 6:0, 3:0. Belgičan, kterého ještě příští týden čeká finále Davisova poháru, už ale zápas víc zdramatizovat nedokázal a Dimitrov po 74 minutách proměnil třetí mečbol.

Goffin odmítl, že by za jeho hladkou prohrou byly zdravotní problémy. "Jsem v pořádku. V tom dneska problém nebyl. Byl to prostě strašně těžký zápas, Grigor zahrál vážně dobře," řekl. "Nebylo to snadné, když jsem hned na začátku přišel o servis. Pro sebevědomí to byla velká rána, když jsem prohrával 0:4. Ve druhém setu jsem měl pár šancí na brejk, ale hrál opravdu solidně," dodal Goffin.

Carreňo se do turnaje dostal místo Nadala, který po úvodní prohře s Goffinem kvůli bolestem kolena odstoupil a ukončil sezonu. Thiemovi sebral druhou sadu a v závěrečném setu ještě dokázal otočit skóre na 4:3, ale v deváté hře přišel o podání znovu a jeho čtyřiadvacetiletý rakouský protivník už koncovku více než dvouhodinového zápasu zvládl.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 8 milionů dolarů)

Dvouhra: Skupina Peta Samprase: Thiem (4-Rak.) - Carreňo (9-Šp.) 6:3, 3:6, 6:4, Dimitrov (6-Bulh.) - Goffin (7-Belg.) 6:0, 6:2.
Čtyřhra: Skupina Woodbridge a Woodfordea:Kubot, Melo (1-Pol./Braz.) - B. Bryan, M. Bryan (5-USA) 6:4, 6:3, J. Murray, Soares (4-Brit./Braz.) - Dodig, Granollers (7-Chorv./Šp.) 6:1, 6:1. 

Dodig a Granollers z turnaje odstoupili, nahradí je pár Marach, Pavič.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články