Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nad Nadalovou účastí na Turnaji mistrů visí otazník. Kvůli kolenu skončil v Paříži

Jakožto světová jednička měl být na závěrečném podniku sezony Turnaji mistrů hlavním adeptem na triumf. Účast Rafaela Nadala na podniku v Londýně je však ohrožena. Španělský tenista kvůli bolesti v koleni odstoupil z Masters v Paříži a zda ještě bude v probíhající sezoně hrát, se zatím neví.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal se zranil, v Paříži musel skrečovat duel s Krajinovičem

Nadal měl v pátek odehrát čtvrtfinále proti srbskému tenistovi Filipu Krajinovičovi, ale dvě hodiny před začátkem oznámil, že hrát nemůže.

Jednatřicetiletý Nadal ve čtvrtek sehrál úpornou bitvu s Pablem Cuevasem a ve třetím setu měl koleno zatejpované. "Bolest během zápasu byla příliš velká," přiznal s odstupem času.

Příští neděli 12. listopadu začne v Londýně Turnaj mistrů. Už před ním má rodák z Mallorky jistotu, že zakončí sezonu jako světová jednička. Zda mohou potíže s kolenem ohrozit jeho start na prestižní poslední akci roku, zatím neví.

"Není to o Londýnu, je to celkově o budoucnu. Kdyby to bylo jako teď, pak bych opravdu nemohl hrát," dodal Nadal, letošní vítěz grandslamů Roland Garros a US Open. Turnajů vyhrál v této sezoně šest, čtyři na antuce a dva na tvrdém povrchu.

Nyní vyhledá odborníky, aby se s nimi poradil. S koleny měl problémy i v minulých letech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články