Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Strýcová stejně jako loni na Elite Trophy ze skupiny nepostoupí

Dva sety a konec nadějí. Barbora Strýcová vstoupila do turnaje Elite Trophy v Ču-chaji porážkou a hned je jisté, že stejně jako loni z tříčlenné skupiny nepostoupí. Česká tenistka podlehla 3:6, 4:6 Anastasiji Sevastovové z Lotyšska, která si druhou výhrou v Kaméliové skupině zajistila účast v semifinále.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Jednatřicetiletá Strýcová sice začala utkání lépe a vedla 2:0, pak se ale soupeřka probrala. Vyhrála 20 z následujících 24 fiftýnů a získala pět gamů v řadě. Strýcová sice při svém podání odvrátila setbol, v další hře už ale Sevastovová uspěla. Vyrovnanou druhou sadu rozhodl brejk sedmadvacetileté Lotyšky v sedmém gamu.

Strýcová se v druhém utkání na turnaji pro 12 hráček, které se nedostaly na osmičlenný Turnaj mistryň v Singapuru, utká s vítězkou US Open Sloane Stephensovou. Američanka v úvodním zápase skupiny neuhrála proti Sevastovové rovněž ani set.

Sevastovová, jež na Elite Trophy hraje poprvé v kariéře, navázala postupem na další debutantku Ashleigh Bartyovou. Jednadvacetiletá Australanka porazila v Růžové skupině bývalou světovou jedničku Angelique Kerberovou z Německa 6:3, 6:4 a se dvěma výhrami si zajistila účast ve vyřazovacích bojích jako první. Jisté semifinále má i Američanka Coco Vandewegheová po druhé výhře v Bugenvileové skupině nad Jelenou Vesninovou z Ruska 6:3, 6:2.

Kerberové se nezadařilo - tak jako v celé sezoně

Dvojnásobná grandslamová šampionka Kerberová naopak prohrála i druhé utkání na turnaji a uzavřela tak nevydařenou sezonu. Na rok 2016, v němž ovládla mimo jiné Australian Open a US Open, nedokázala navázat a nezískala jediný titul. Z pozice světové jedničky se letos postupně propadla až na aktuální 19. příčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články