Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vítězka Turnaje mistryň Hlaváčková je v deblovém žebříčku pátá

Andrea Hlaváčková si po triumfu na Turnaji mistryň v Singapuru polepšila v žebříčku čtyřhry o jedno místo a je pátá. Její deblová partnerka Tímea Babosová z Maďarska přeskočila pět soupeřek na sedmou příčku.

Sport
zdroj: ČT4

V singlovém pořadí Karolína Plíšková útočila na Turnaji mistryň na post světové jedničky, ale vypadla v semifinále a přišla i o třetí místo. Posunula se před ni singapurská šampionka Caroline Wozniacká z Dánska, v čele zůstala Rumunka Simona Halepová.

Jednatřicetiletá Hlaváčková se v žebříčku dostala před Lucii Šafářovou, jež byla do začátku října ve čtyřhře šest týdnů světovou jedničkou. V dnešním novém pořadí WTA je Šafářová šestá. V pozici nejlepší deblistky světa ukončila kariéru velezkušená Švýcarka Martina Hingisová.

Nadalovi stačí málo

V mužském žebříčku ATP si Tomáš Berdych pohoršil o místo a je devatenáctý. Na trůnu zůstává Rafael Nadal a zřejmě ho udrží až do konce sezony. Roger Federer sice jeho náskok po osmém triumfu v rodné Basileji snížil o 500 bodů na 1460, jenže Masters v Paříži vynechá.

Aby Nadal počtvrté v kariéře a poprvé po čtyřech letech zakončil sezonu jako jednička, stačí mu v Paříži vyhrát jediný zápas. Pak už před Turnajem mistrů bude jisté, že ho Federer nemůže dostihnout.

Podle pořadí sezony má jistou účast na londýnském Turnaji mistrů šest z osmi tenistů. Definitivně se rozhodne v tomto týdnu v Paříži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články