Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slzy štěstí v Singapuru. Hlaváčková vyhrála s Babosovou Turnaj mistryň

Andrea Hlaváčková a Maďarka Timea Babosová vyhrály čtyřhru na Turnaji mistryň. Při společné premiéře na podniku pro osm nejlepších párů světa ve finále porazily 4:6, 6:4 a 10:5 Nizozemku Kiki Bertensovou se Švédkou Johannou Larssonovou. Turnaj v Singapuru ovládla Dánka Caroline Wozniacká. Semifinálová přemožitelka Karolíny Plíškové ve finále porazila Venus Williamsovou 6:4, 6:4.

Tenisový pár Babosová - Hlaváčková
zdroj: ČTK/AP

Dvojnásobná grandslamová šampionka Hlaváčková tak pět let po neúspěšném finále po boku Lucie Hradecké slaví první titul na Turnaji mistryň. Naopak Bertensová s Larssonovou nedotáhly do konce překvapivé tažení turnajem v Singapuru, kde na cestě do finále porazily ruské obhájkyně titulu Jekatěrinu Makarovou a Jelenu Vesninovou.

V prvním setu Bertensová s Larssonovou ukazovaly, proč se dostaly do finále. Výborně podávaly a trápily česko-maďarský pár tvrdými údery od základní čáry. Hlaváčková s Babosovou se na returnu nemohly vůbec dostat do hry.

Je nám líto, video expirovalo.
Hlaváčková vyhrála s Maďarkou Babosovou Turnaj mistryň

Na příjmu získaly za celou úvodní sadu pět bodů, z toho dva díky dvojchybám soupeřek. Při vlastním podání dlouho držely krok, ale za stavu 4:5 zaváhaly při servisu Babosové. Larssonová odolala útokům a úderem do volného prostoru proměnila druhý setbol.

Babosová uznala, že v úvodní sadě měly soupeřky navrch. "Říkala jsem Andy, že už jsme byly na hřbitově, ale vstaly jsme z mrtvých. Cítila jsem na začátku druhého setu, že musíme něco změnit," řekla v rozhovoru na kurtu.

Ve druhé sadě se začala karta obracet. Brejk z úvodní hry sice ještě Hlaváčková s Babosovou nepotvrdily, ale v sedmé hře sebraly soupeřkám podání znovu a výhrou 6:4 si vynutily rozhodující supertiebreak.

V něm na kurtu dominovaly. Od základní čáry držely krok a často ukončovaly výměny na síti. Hned odskočily na 4:0 a komplikace už nepřipustily. Druhý mečbol proměnila Babosová volejem uprostřed sítě.

Radost parťaček Hlaváčkové a Babosové
zdroj: ČTK/AP

"Nemůžu uvěřit tomu, že jsme tenhle zápas zvládly. Hrály tak dobře. Hrály strašně dobře celý turnaj. My jsme nehrály tak skvěle jako předtím. Bylo to trochu nervózní. Ale na konci jsme byly asi odvážnější," komentovala průběh zápasu Hlaváčková.

Společně s parťačkou se po proměněném mečbolu mohly jen radovat a převzít trofej pojmenovanou po české rodačce Martině Navrátilové. Ta jim ji předávala osobně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články