Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Kanár z její rakety "zazpíval" i jedničce Halepové. Wozniacká má jisté semifinále

Caroline Wozniacká na Turnaji mistryň v Singapuru drtí soupeřky rozdílem třídy. Dánská tenistka suverénně ovládla i druhé vystoupení na podniku, když světovou jedničku Simonu Halepovou přejela 6:0 a 6:2 a a má díky skvělému poměru setů a gamů jistý postup do semifinále. Francouzka Caroline Garciaová si poté poradila v utkání plném zvratů s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou 6:7, 6:3 a 7:5 a o druhé postupující z Červené skupiny se tak rozhodne v pátek.

Caroline Wozniacká
zdroj: REUTERS autor: Jeremy Lee

Wozniacká vyhrála i druhý zápas na turnaji navíc se shodným skóre, jen s tím rozdílem, že proti Halepové kanárem začala, zatímco v pondělí proti Svitolinové skončila. Proti Rumunce první set sedmadvacetiletá Dánka získala za 25 minut, ve druhém s ní světová jednička držela krok jen do čtvrté hry, kdy ztratila servis a pustila soupeřku do vedení 3:1.

"Mám velkou radost, hrála jsem velmi dobře a agresivně. Ale nečekala jsem, že první set vyhraju tak snadno, takže jsem si říkala: Co se děje?" uvedla Wozniacká.

Halepová uvedla, že měla špatný den. "Zahrála jsem i dobré míče, ale moc jsem chybovala a ona skoro vůbec. Necítila jsem míč a nevím proč," řekla Rumunka. "Kurt je pomalý, já se cítila těžká a míče jsem moc přehrávala."

Je nám líto, video expirovalo.
Wozniacká smetla světovou jedničku Halepovou ve dvou setech

Wozniacká by se ráda jednou opět dostala na první místo světového žebříčku. "Hodně mi na tom záleží. Jako malá jsem o tom snila, a i když se mi to už jednou povedlo, bylo by super, kdybych to dokázala znovu. Ale pořád mě čeká ještě dlouhá cesta," uvedla Woznicaká, která byla světovou jedničkou 67 týdnů v letech 2010 až 2012. Letos už ale už šanci nemá, i kdyby Turnaj mistryň vyhrála, protože Halepovou nepředstihne, ani kdyby došla k titulu bez porážky.

Ze hry o světovou jedničku je díky výhře Halepové v prvním utkání skupiny i Američanka Venus Williamsová a neuspěje ani Lotyška Jelena Ostapenková. Šanci ukončit rok v čele žebříčku dvouhry WTA mají spolu s Rumunkou ještě Češka Karolína Plíšková, Španělka Garbiňe Muguruzaová a Svitolinová.

Garciaová mohla vyhrát ve dvou setech, ale v úvodní sadě neproměnila v tie-breaku dva setboly. Ve druhém setu hrála aktivněji a vynutila si třetí sadu. V té už prohrávala 3:5 a Svitolinová podávala na vítězství, ale Francouzka se stejně jako nedávno v Pekingu nevzdala. Získala brejk čistou hrou a zápas ukončila při svém prvním mečbolu. Z výhry se radovala po duelu dlouhém dvě a tři čtvrtě hodiny.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):

Červená skupina:

Wozniacká (6-Dán.) - Halepová (1-Rum.) 6:0, 6:2, Garciaová (8-Fr.) - Svitolinová (4-Ukr.) 6:7 (7:9), 6:3, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články