Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Plíšková vyřídila Muguruzaovou stejně jako Williamsovou a má jistý postup

Karolína Plíšková hraje na Turnaji mistryň zatím velmi suverénně. Po skvělém výkonu proti Venus Williamsové porazila dvakrát 6:2 také Španělku Garbiňe Muguruzaovou, čímž si zajistila s předstihem postup do semifinále. V úvodním duelu dnešního programu Venus Williamsová porazila Jelenu Ostapenkovou 2:1 na sety.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters

Světová trojka Plíšková si postup do semifinále vybojovala při druhé účasti v Singapuru. Wimbledonské šampionce Muguruzaové za 62 minut oplatila porážku ze srpnového turnaje v Cincinnati. Celkově ji zdolala už posedmé z devíti vzájemných zápasů.

I Plíškovou překvapilo, jak rychlý to byl zápas. "Vždycky jsme spolu hrály těsné zápasy. Tohle je pravděpodobně ten nejjednodušší zápas, co jsme spolu odehrály. Očekávala jsem těžké utkání, takže jsem ráda, že to bylo takhle jednoduché," řekla. Klíč k úspěchu viděla v dobrém podání a rychlém brejku v obou setech.

Hned ve druhém gamu sebrala Plíšková Španělce servis a od té chvíle nepřipustila vážnější komplikace. V úvodním setu čelila jedinému brejkbolu, který odvrátila, a po 26 minutách ukončila sadu vítězným returnem. O přestávce si zavolala dočasnou trenérku Rennae Stubbsovou, která ji povzbudila, aby pokračovala ve stejném stylu.

Na úvod druhého setu Plíšková navzdory dvěma brejkbolům udržela servis a pak se rychle dostala do vedení 5:0 a 40:0 při podání Muguruzaové. Španělka všechny tři mečboly odvrátila a následně svým jediným brejkem v zápase snížila na 2:5, ale to bylo z její strany vše. Agresivní Plíšková se znovu na returnu dostala do vedení 40:0 a vítězným forhendem čtvrtý mečbol proměnila.

Bez ohledu na výsledek čtvrtečního duelu s šampionkou Roland Garros Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska (10:00 SELČ) vyhraje Plíšková Bílou skupinu. O druhou postupovou příčku se v přímém souboji utkají Muguruzaová a Williamsová. Ostapenková je vyřazena.

Bílá skupina: Karolína Plíšková (3-ČR) - Muguruzaová (2-Šp.) 6:2, 6:2.

V maratonském duelu předčila zkušenost dravé mládí

Williamsová i Ostapenková měly po celé střetnutí problémy s udržením vlastního servisu. V úvodním setu získala výhodu riskantně hrající Ostapenková, která za stavu 5:3 podávala na vítězství, jenže nadějný stav nevyužila a sedmatřicetiletá Američanka čtyřmi hrami za sebou ukořistila sadu pro sebe.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková jde na Turnaji mistryň do semifinále

Vyrovnaný zápas následně pokračoval i ve druhém dějství. Za stavu 5:4 měla Williamsová při servisu Ostapenkové mečbol, ale její úder skončil po jedné z delších výměn v síti a hrálo se dál. Lotyška nakonec set vybojovala v tie-breaku, v němž ztratila jen tři míče.

V rozhodující sadě nedokázala Williamsová hned třikrát potvrdit brejk, i přesto nakonec triumfovala. Čtvrtou šanci dostala za stavu 6:5, kdy nezaváhala a proměnila třetí mečbol. Utkání trvalo 3 hodiny a 13 minut a bylo třetím nejdelším v historii Turnaje mistryň.

Peschkeová s Grönefeldovou narazí na světové jedničky

Květu Peschkeovou a Annu-Lenu Grönefeldovou čekají ve čtvrtfinále čtyřhry Martina Hingisová ze Švýcarska a Chan Yung-jan z Tchaj-wanu. Andrea Hlaváčková s Timeou Babosovou se utkají se španělsko-slovinským párem, který tvoří María José Martínezová s Andrejou Klepačovou.

Oba páry s českými tenistkami odehrají čtvrtfinále ve čtvrtek. Hlaváčková s Babosovou v 7:30 SELČ, Peschkeová s Grönefeldovou absolvují zápas ve večerním programu po utkání Venus Williamsové s Garbiňe Muguruzaovou.

Los čtyřhry:

Hingisová, Chan Yung-jan (1-Švýc.) - Peschkeová, Grönefeldová (6-ČR/Něm.).
Hlaváčková, Babosová (3-ČR/Maď.) - Martínezová, Klepačová (7-Šp./Slovin.).
Dellacquaová, Bartyová (4-Austr.) - Bertensová, Larssonová (8-Niz./Švéd.).
Vesninová, Makarovová (2-Rus.) - Dabrowská, Sü I-fan (5-Kan./Čína).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články