Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Halepová a Wozniacká zahájily "sezonní finále" ve velkém stylu

Naprosto suverénně vstoupily Simona Halepová a Caroline Wozniacká do Turnaje mistryň v Singapuru. Světová jednička z Rumunska porazila Caroline Garciaovou z Francie 6:4, 6:2 a ještě výraznějším rozdílem zvítězila dánská tenistka, která deklasovala ukrajinskou naději Elenu Svitolinovou 6:2, 6:0.      

Simona Halepová
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

Šestadvacetiletá Halepová ukončila Garciaové jedenáctizápasovou vítěznou sérii a zároveň oplatila o dva roky mladší rodačce z předměstí Paříže dva týdny starou porážku z finále turnaje WTA v Pekingu.

"Byl to skvělý zápas. Proti Caroline to není jednoduché, ale dařilo se mi," řekla Halepová, jež si připsala první vítězství v roli světové jedničky. "Jsem za to ráda, zbavuje mě to tlaku. Užívám si, že jsem na této pozici, a snad budu ve druhém utkání hrát ještě lépe," dodala.

Wozniacká v Singapuru zlomila negativní bilanci se Svitolinovou, se kterou v předchozích třech vzájemných zápasech uhrála jediný set. Letos ji Svitolinová porazila ve finále v Dubaji i v Torontu.

Je nám líto, video expirovalo.
Světová jednička Halepová porazila v Singapuru Garciaovou

Na Turnaji mistryň ale měla sedmadvacetiletá Dánka jasnou převahu. Proměnila všech pět brejkbolů, sama neztratila podání a ve druhém setu vyprovodila turnajovou čtyřku s kanárem. "Dostala jsem ji trochu dolů. Ona pak ztratila sebedůvěru nebo se do toho snažila chodit až moc," řekla po jednoznačném zápase Wozniacká.

Třiadvacetiletá Svitolinová přijela do Singapuru jako vítězka pěti turnajů v této sezoně, víc titulů žádná hráčka nezískala. Po zápase neskrývala zklamání. "Dneska byl pro mě hrozný den. Byl to pravděpodobně můj nejhorší zápas, který jsem za posledních pár let odehrála," poznamenala.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):

Červená skupina: Halepová (1-Rum.) - Garciaová (8-Fr.) 6:4, 6:2, Wozniacká (6-Dán.) - Svitolinová (4-Ukr.) 6:2, 6:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články