Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Del Potro vybojoval svůj 20. titul, v Antverpách uspěl Tsonga

Juan Martín del Potro obhájil loňský titul ve Stockholmu, když porazil 6:4, 6:2 Bulhara Grigora Dimitrova. Devětadvacetiletý šampion US Open 2009 tak slaví jubilejní dvacátý triumf na ATP Tour. V Antverpách slaví titul Jo-Wilfried Tsonga, který porazil Diega Schwartzmana.

Juan Martín del Potro
zdroj: TT NEWS AGENCY autor: Claudio Bresciani

Del Potro hrál své první finále právě od loňského souboje o titul ve švédské metropoli. V dnešním duelu odvrátil všechny čtyři brejkboly a oplatil Dimitrovovi dvě letošní porážky z Cincinnati a Pekingu.

Nejvýše nasazenému Bulharovi se nepovedlo navázat na stockholmský titul z roku 2013 a zatím neuspěl ve snaze vyhrát poprvé v kariéře čtyři turnaje v sezoně. Letos Dimitrov zvítězil v Brisbane, doma v Sofii a v Cincinnati.

Navzdory porážce se osmý hráč světa Dimitrov ve Stockholmu výrazně přiblížil premiérové účasti na Turnaji mistrů. V pořadí pro Londýn mu patří pátá příčka. Šanci na finále sezony ATP Tour má také Del Potro, jenž je nově čtrnáctý.

Tenisový turnaj mužů ve Stockholmu (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále: Del Potro (4-Arg.) - Dimitrow (1-Bulh.) 6:4, 6:2.

Čtyřhra - finále: Marach, Pavič (1-Rak./Chorv.) - Kúreší, Rojer (2-Pák./Niz.) 3:6, 7:6 (8:6), 10:4.

Džumhur získal druhé ruské vítězství

Bosenský tenista Damir Džumhur získal během měsíce druhý turnajový titul v kariéře a opět v Rusku. Ve finále v Moskvě porazil Litevce Ričardase Berankise 6:2, 1:6, 6:4 a navázal na triumf z Petrohradu, kde vyhrál na konci září.

Šestý nasazený Džumhur svedl počtvrté z pěti zápasů v ruské metropoli třísetovou bitvu. Proti 169. hráči světa Berankisovi ji rozhodl jediným brejkem závěrečné sady v deváté hře, v dalším gamu ho při vlastním podání nezlomil ani stav 0:40 a pěti míči za sebou zápas ukončil. Sedmadvacetiletý Berankis byl ve finále na okruhu ATP po pěti letech a na titul stále čeká.

Damir Džumhur
zdroj: REUTERS autor: Tatyana Makeyeva

Pětadvacetiletý Džumhur mohl v Moskvě získat vítězný double, ale ve finále čtyřhry po boku Chorvata Antonia Šančiče podlehl 3:6, 5:7 nejvýše nasazenému bělorusko-rakouskému páru Max Mirnyj, Philipp Oswald.

Tenisový turnaj mužů v Moskvě (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále: Džumhur (6-Bosna) - Berankis (Lit.) 6:2, 1:6, 6:4.

Tsonga napodobil v Antverpách loňský triumf krajana Gasqueta 

Také druhý ročník turnaje v Antverpách má francouzského vítěze. Na loňský triumf Richarda Gasqueta navázal Jo-Wilfried Tsonga, který ve finále porazil 6:3, 7:5 Argentince Diega Schwartzmana.

Dvaatřicetiletý Tsonga hrál čtvrté finále v sezoně a počtvrté uspěl. Měsíc před daviscupovým finále proti Belgii přidal další titul k triumfům v Rotterdamu, Marseille a Lyonu.

Aktuálně sedmnáctý hráč světa si připsal 16. turnajové vítězství v kariéře. Schwartzman naopak neuspěl v Antverpách ani na druhý pokus, loni podlehl ve finále Gasquetovi. Svůj jediný titul na okruhu získal pouze 170 cm vysoký Argentinec minulý rok v Istanbulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články