Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plíšková si v úvodu Turnaje mistryň smlsla na Venus Williamsové

Jednoznačným triumfem Karolíny Plíškové odstartoval v Singapuru Turnaj mistryň. Česká tenistka totiž nečekaně snadno porazila americkou vyzyvatelku Venus Williamsovou 6:2, 6:2 a bilanci vzájemných zápasů převážila na svou stranu. Druhou soupeřkou rodačky z Loun bude v úterý Garbiňe Muguruzaová ze Španělska, která vstoupila do prestižního podniku vítězstvím 6:3, 6:4 nad lotyšskou debutantkou Jelenou Ostapenkovou.

Karolína Plíšková
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

"Rozhodlo moje podání, i když mohlo být lepší. Výsledek vypadá snadněji, než to bylo," řekla Plíšková po utkání, které netrvalo ani hodinu a čtvrt. Dvojnásobná fedcupová šampionka do něj vstoupila vydařenou hrou na servisu, jenž získala i za pomoci dvou es.

Hned vzápětí vzala Williamsové zásluhou dobrého returnu podání. Za stavu 3:1 sice o brejk přišla, ale pak získala čtyři gamy v řadě. 

Česká tenistka ustála i kritický moment ve třetí hře druhé sady, kde odvrátila dva brejkboly. Především při tom prvním měla namále, ale na síti se natáhla a volej umístila do kurtu. Při druhém brejkbolu trefila eso a nakonec gam vyhrála.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková začala Turnaj mistryň triumfem nad Venus Williamsovou

Následně znovu udeřila. Opřela se do slabšího druhého servisu Američanky a brejk ze čtvrté hry suverénně potvrdila. Za stavu 5:2 vedla při podání Williamsové 40:0, ale nakonec využila až čtvrtý mečbol prostřednictvím chyby sedminásobné grandslamové šampionky.

"Ve druhém setu jsem rozhodně hrála lépe, ale ona měla na všechno odpověď. Jsou dny, kdy to tak prostě je. Snad budu mít více štěstí v příštích zápasech," uvedla sedmatřicetiletá Williamsová, která jako jediná ze singapurské osmičky letos nezískala turnajový titul.

Plíšková si pomohla celkem pěti esy, nastřílela 25 vítězných úderů a statistici jí napočítali pouze 12 nevynucených chyb. "Odzadu to byla přestřelka, skvělé údery a bylo to těžké. Odehrála jsem výborný zápas," dodala.

V úterý se česká tenistka utká ve druhém duelu s Muguruzaovou a může si předčasně zajistit postup do semifinále. Pokud zvítězí a zároveň Williamsová porazí Ostapenkovou, bude mít Plíšková dokonce jisté první místo ve skupině. Jestliže vyhraje ve dvou setech a naopak Ostapenková zdolá ve třech setech Williamsovou, postoupí také.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):

Bílá skupina:
Karolína Plíšková (3) - V. Williamsová (5-USA) 6:2, 6:2.
Muguruzaová (2-Šp.) - Ostapenková (7-Lot.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články