Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rosol vyhrál v Moskvě třísetovou bitvu, Veselý a Kristýna Plíšková dohráli

Skoro dvě hodiny strávil na kurtu Lukáš Rosol v úvodním střetnutí turnaje v Moskvě. S domácím Konstantinem Kravčukem svedl třísetovou bitvu, z níž vyšel jako vítěz a po triumfu 4:6, 6:3, 7:6 je v druhém kole. V něm ho čeká třetí nasazený Francouz Adrian Mannarino. Skončil naopak Jiří Veselý, jenž zápas s Italem Andreasem Seppim skrečoval za nepříznivého stavu 3:6, 1:4, a Kristýna Plíšková. Ta podlehla v třísetové bitvě moskevské rodačce reprezentující Austrálii Darje Gavrilovové 4:6, 7:6, 1:6.

Lukáš Rosol
zdroj: ČTK/AP

Rosol prošel na Kremlin Cupu kvalifikací a zvládl i zápas s domácím držitelem divoké karty, který je v žebříčku o 56 míst níž. Kravčuk ho nezdolal ani na třetí pokus, v minulém desetiletí český tenista uspěl v obou zápasech na turnajích nižších kategorií.

Oba soupeři se spoléhali na servis, první i druhou sadu rozhodlo vždy jedno ztracené podání. V třetím dějství nevyužil Rosol za stavu 1:1 dva brejkboly, v tie-breaku byl ale od začátku napřed a nakonec v něm zvítězil 7:3.

Na elitních turnajích bude hrát dvaatřicetiletý hráč z třetí stovky žebříčku druhé kolo poprvé od Wimbledonu.

Veselý byl vzhledem k žebříčkovému postavení proti Seppimu favoritem, ale stejně jako na minulém turnaji v Šanghaji do druhého kola nepostoupil. Zápas sice začal brejkem, o své podání pak ale čtyřikrát přišel a za stavu 1:4 v druhé sadě vzdal. Předtím sáhl i k povolání lékaře, avšak ani ošetření pravé nohy mu nepomohlo.

Kristýna Plíšková podruhé letos po velké bitvě prohrála s Gavrilovovou. V New Havenu to bylo v srpnu 5:7 ve třetí sadě, dnes 1:6. Ve druhém setu Češka odvrátila finalistce turnaje v Hongkongu z minulého týdne pět mečbolů.

Šarapovová prohrála hned na úvod

Už po prvním zápase se loučila na Kremlin Cupu i domácí hvězda Maria Šarapovová. Do Moskvy přijela jako vítězka turnaje z čínského Tchien-ťinu, ale nestačila na Slovenku Magdalenu Rybárikovou, jež v neděli hrála finále v Linci. Šarapovová jí podlehla 6:7, 4:6, diváci i tak vyprovodili domácí hráčku potleskem ve stoje. Na moskevském podniku WTA se pětinásobná grandslamová vítězka představila po dlouhých deseti letech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články