Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Strýcová se v Linci nadřela, ale je ve čtvrtfinále

Osmé čtvrtfinále v této sezoně si zahraje Barbora Strýcová. Na turnaji v Linci, kde je česká tenistka nasazená jako dvojka, otočila ve druhém kole zápas s chorvatskou kvalifikantkou Janou Fettovou a za téměř dvě a půl hodiny vyhrála 2:6, 6:3, 6:3.

Barbora Strýcová
zdroj: Twitter autor: Rogers Cup Toronto

Jednatřicetileté Strýcové nevyšel v prvním vzájemném duelu s dvacetiletou soupeřkou první set, v němž přišla třikrát o podání a za 45 minut ho ztratila.  

Do druhé sady naopak vstoupila výborně, vedla 4:0, a přestože pak opět neudržela servis, vynutila si třetí set.  

V něm se jí podařil rozhodující brejk v šesté hře, v níž se ujala vedení 4:2. Chorvatka, jež uzavírá první stovku žebříčku, měla pak pět brejkbolů a mohla zápas ještě zdramatizovat, Strýcová ale už podání nepustila. Proti přemožitelce Denisy Allertové z prvního kola proměnila hned první mečbol.  

O postup do semifinále se Strýcová utká se sedmou nasazenou Němkou Tatjanou Mariaovou. Oba předchozí vzájemné zápasy Češka vyhrála, naposledy před pěti lety v Québecu.  

Turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):

2. kolo: Strýcová (2-ČR) - Fettová (Chorv.) 2:6, 6:3, 6:3, Rybáriková (1-SR) - Witthöftová (Něm.) 7:6 (7:4), 6:3, Golubicová (Švýc.) - Tomovová (Bulh.) 4:6, 6:4, 6:1, Larssonová (Švéd.) - Lepchenková (USA) 6:2, 6:3, Cirsteaová (5-Rum.) - Vichljancevová (Rus.) 7:6 (16:14), 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články