Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nadal v Pekingu dosáhl na deváté finále v sezoně

Světová tenisová jednička Rafael Nadal si na turnaji v Pekingu zahraje podeváté v sezoně finále na ATP Tour. Jednatřicetiletý Španěl porazil v semifinále 6:3, 4:6, 6:1 Bulhara Grigora Dimitrova a o 75. titul v kariéře se utká s Nickem Kyrgiosem. Australan zdolal druhého nasazeného Němce Alexandera Zvereva 6:3, 7:5. 

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Ju Huanzong

Vítěz pekingského turnaje z roku 2005 Nadal porazil Dimitrova podeváté z deseti zápasů, jedinou porážku utrpěl loni právě v čínské metropoli ve čtvrtfinále. Bulhar poté došel do finále, v němž podlehl Andymu Murraymu. Letos už Nadal pět let mladšího Dimitrova zdolal v pětisetové bitvě na Australian Open.

Nadal letos neprohrál ani jedno semifinále a dnes si připsal 60. vítězný zápas v sezoně, což je nejvíc ze všech hráčů na okruhu. Slavný Mallorčan letos získal pět titulů včetně dvou grandslamových na Roland Garros a US Open. V neděli ho čeká 110. finále v kariéře. 

Dvaadvacetiletý Kyrgios zdolal v souboji mladíků o dva roky mladšího Zvereva za hodinu a 18 minut. Německý tenista, jenž si postupem do semifinále zajistil jako třetí hráč účast na Turnaji mistrů, dostal v utkání jen jedinou šanci k brejku, kterou ale v úvodním setu nevyužil. Kyrgios naopak v každé sadě jednou při soupeřově podání uspěl a finále si zahraje podruhé v sezoně.

S Nadalem se utká popáté v kariéře a jejich bilance je zatím vyrovnaná. Poslední vzájemný duel vyhrál letos ve čtvrtfinále v Cincinnati Kyrgios a na turnaji poté došel až do finále. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články