Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Goffin si v Tokiu stejně jako před rokem zahraje o titul

Tokio - Belgický tenista David Goffin si druhý rok po sobě zahraje o titul na turnaji v Tokiu. Jeho finálovým soupeřem bude překvapivě Francouz Adrian Mannarino, jenž v semifinále vyřadil po výhře 6:7, 6:4, 6:0 nasazenou jedničku Marina Čiliče z Chorvatska. 

David Goffin
zdroj: ČTK/AP/Koji Sasahara

Turnajová čtyřka Goffin dnes porazil ve vyrovnaném souboji 7:6, 7:6 Argentince Diega Schwartzmana. Šestadvacetiletý Belgičan díky tomu protáhl vítěznou sérii na osm zápasů, poté co minulý týden získal na turnaji v Šen-čenu první titul na ATP Tour od roku 2014. Loni Goffin v japonské metropoli podlehl ve finále Australanu Nicku Kyrgiosovi.

Goffin se zároveň posunul na desáté místo v žebříčku letošní sezony, které při potvrzené absenci zraněných Novaka Djokoviče a Stana Wawrinky zajišťuje postup na Turnaj mistrů.

Přemožitel Jiřího Veselého z druhého kola Mannarino po téměř třech hodinách nečekaně zdolal Čiliče, který v předchozích třech zápasech v Tokiu neztratil ani set. Devětadvacetiletý Francouz se v druhém finále v sezoně pokusí získat první titul na okruhu ATP Tour. 

Je nám líto, video expirovalo.
Goffin porazil Schwartzmana a zahraje si Turnaj mistrů
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články