Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Berdych po prohrané čtyřhře: Byl to vyrovnaný zápas, rozhodlo několik míčků

Snažili se, chtěli, ale nakonec Tomáš Berdych a Rafael Nadal ani s podporou pražského publika v zádech nedokázali přetlačit duo Jack Sock – Nick Kyrgios. Tým Evropy v tu chvíli přišel o neporazitelnost a dovolil výběru světa sebrat v Laver Cupu první bod. Před sobotními zápasy tak Evropa vede 3:1. "Byli jsme spolu na kurtu poprvé, to je vždy složitější. Nechytili jsme začátek, ale od stavu 2:4 jsme se zlepšovali a na konci to bylo o jednom nebo dvou míčích," hodnotil zápas Tomáš Berdych.

Tomáš Berdych s Rafaelem Nadalem na Laver Cupu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Byl to zápas, který diváky v O2 aréně zvedal ze sedadel. Australan Kyrgios obětavou hrou a prohozy mezi nohama několikrát rozjásal publikum. Také Rafael Nadal dával do zápasu veškerou energii, jeho údery doprovázely typicky hlasité výdechy. Sock s Kyrgiosem přesto působili na kurtu uvolněnějším a jistějším dojmem.

"Přece jen bylo znát, že spolu už hráli. Nám trvalo několik výměn, než jsme chytili rytmus. V závěru prvního setu už jsme se jim ale dokázali vyrovnat, byli jsme agresivnější a lépe returnovali. Tomáš hrál mnohem lépe a byl to pak naprosto vyrovnaný zápas," zhodnotil unavený Nadal.

Rafael Nadal s Tomášem Berdychem
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

"Škoda, že to nakonec nevyšlo. Celkově to byl dobrý zápas a pro nás i dobrý celý den, protože vedeme 3:1. Atmosféra byla skvělá, nesrovnával bych to s Davis Cupem, tohle je jiná a jedinečná událost," dodal Berdych.

"Byla to zábava, jednoznačně jedna z nejlepších čtyřher, jaké jsem kdy odehrál," kontroval Nick Kyrgios. Právě jeho uvolněnost dost možná pomohla týmu světa k premiérovému bodu Laver Cupu.

Australský tenista bavil sebe i diváky a podle něj ještě červený výběr neřekl poslední slovo. "Budeme dál bojovat a podle mě se tenhle turnaj může stát skvělou a tradiční akcí. Výhru na něm jen tak nezapomenete," uvedl Kyrgios.

Závěrečná čtyřhra nikterak nevybočila ze standardu vyrovnaných bitev s dlouhými výměnami. Končilo se lehce před půlnocí a publikum dostalo na dobrou noc opravdu poctivou dávku světového tenisu. Sock s Kyrgiosem donutili své soupeře v super tie-breaku k několika chybám a bylo rozhodnuto.

Tým vedený Johnem McEnroem tak může k sobotnímu programu hledět s větším optimismem. Za Evropu ale do hry zasáhne nejočekávanější hvězda turnaje Roger Federer. Složení zápasů oznámí kapitáni během dopoledne. Aktéři večerních duelů tak na odpočinek a regeneraci příliš času nedostanou. 

Nick Kyrgios a Jack Sock na Laver Cupu
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

"S tím jsme do toho všichni šli a podmínky jsou stejné pro každého. Neřeším, jestli zítra nastoupím do odpolední nebo večerní dvouhry. Všichni tu máme stejný cíl, a tím je zvítězit," prohlásil Tomáš Berdych.

Jeho slova pak podtrhl kapitán výběru Evropy legendární Björn Borg: "Viděli jsme čtyři naprosto vyrovnané zápasy. Za vedení 3:1 můžeme být rádi. Hrál se moc dobrý tenis a my jsme před druhým dnem spokojeni s tím, co máme nahráno. Těším se na sobotu."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články