Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians

Konce v Tokiu. Plíšková i Strýcová jsou z turnaje venku

Ve čtvrtfinálovém souboji někdejších světových jedniček tahala Karolína Plíšková v Tokiu za kratší konec a Angelique Kerberové podlehla 6:7 a 5:7. Nedařilo se ani další české hráčce. Barbora Strýcová ve svém utkání znovu nedokázala porazit Anastasii Pavljučenkovovou. S turnajem se loučí po čtvrtfinálové porážce 7:5, 3:6 a 1:6.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP autor: Shizuo Kambayashi

Plíšková se s Kerberovou utkala poprvé od loňského finále US Open a fanouškům opět předvedly vyrovnanou bitvu. V úvodním setu nevyužila ani jedna z hráček své šance na brejk a zkrácená hra vyšla lépe Němce. Vypracovala si dva setboly a při druhém jí Plíšková situaci usnadnila dvojchybou.

V podobném duchu se nesl i druhý set, který nakonec rozhodl jediný úspěšný brejk. Rodačka z Loun neudržela podání ve 12. hře a Kerberová, jež po nevydařené sezoně figuruje o deset míst níž, při jejím servisu proměnila pátý mečbol. Do semifinále turnaje WTA postoupila dvojnásobná grandslamová vítězka po více než pěti měsících.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková se Strýcovou v Tokiu skončily

Strýcová získala vyrovnaný úvodní set díky rozhodujícímu brejku v jedenácté hře a při svém podání pak po hodině proměnila první setbol. I do druhé sady vstoupila pětadvacátá hráčka světového žebříčku lépe a ujala se vedení 0:2, pak se ale spustil déšť a pořadatelé duel po třetím gamu přerušili, aby mohla být zatažena střecha.

Přestávka soupeřce pomohla, od stavu 1:3 získala sedm gamů v řadě. Závěr třetího setu už byl jasnou záležitostí razantní Pavljučenkovové. Šestadvacetiletá Ruska, která je v žebříčku WTA o dvě místa před Strýcovou, takřka nechybovala a duel při prvním mečbolu ukončila.

Tenisový turnaj žen v Tokiu:

Dvouhra - čtvrtfinále: Pavljučenkovová (Rus.) - Strýcová 5:7, 6:3, 6:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články