Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Moc deblů s leváky jsem nehrál, řekl o souhře s Nadalem Berdych. Vidí však několik pozitiv

Do startu premiérového ročníku Laver Cupu už nezbývá ani čtyřiadvacet hodin a hned první den se na kurtu objeví také Tomáš Berdych. Domácí zástupce nastoupí do čtyřhry s Rafaelem Nadalem a věří, že společně by jim souhra mohla i přes nesehranost fungovat. Český tenista zároveň doufá, že fanoušci v pražské O2 areně vytvoří atmosféru podobnou jako při Davis Cupu. Přímé přenosy sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz. První z nich startuje v pátek ve 12:40.

Tomáš Berdych na tréninku před Laver Cupem
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Jak, kdo a proti komu nastoupí, řešili na společném sezení a trenér Evropy Björn Borg nakonec ukázal právě na něj. Tomáš Berdych díky tomu nastoupí hned při historicky prvním dnu Laver Cupu, navíc před českými fanoušky.  

"V danou chvíli jsme se snažili vymyslet to nejlepší, tohle je výsledek a s tím do toho jdeme. Vzhledem k nastavenému formátu celé akce musí člověk dobře rozhodnout nasazení hráčů i s výhledem na to, jak bude vypadat sobota a co se může dít v neděli. Také v tom je to rozdílné od Davis Cupu," komentoval Berdych výběr.

První den se představí ve čtyřhře, kde bude po jeho boku stát světová jednička Rafael Nadal. Proti česko-španělské dvojici nastoupí australsko-americký pár Nick Kyrgios, Jack Sock.

Je nám líto, video expirovalo.
Laver Cup rozehrají Čilič a Tiafoe, Berdych nastoupí do čtyřhry

S levákem jako parťákem do čtyřhry Berdych moc zkušeností nemá, ale je rád, že s Nadalem budou každý stát na své oblíbenější straně. "Myslím si, že je to pro nás oba v tomto případě ta lepší varianta, že si nemusíme oba zvykat na něco jiného. Byť jsme spolu nikdy nehráli, tak budeme oba hrát z té své lepší strany, což je taky hodně důležité. Hodí se to na sebevědomí, a člověk se tak může rychleji sehrát," řekl Berdych.

Společně s Radkem Štěpánkem dlouho táhli ve čtyřhře český daviscupový tým, Nadal zase získal v deblu olympijské zlato loni v Riu po boku Marca Lópeze. V pátečním duelu je podle Berdycha ale těžké hledat favorita, protože i dvojice na druhé straně bude velmi silná.

"Sock je vynikající deblista, skvělej singlista. A Nick samozřejmě je skvělej singlista, těch deblů moc nenahrál, ale ta jeho hra se do toho debla perfektně hodí," řekl na adresu páru bojujícího za výběr světa. Odhaduje, že nebude čas na dlouhé sehrávání. "Bude to rychlý, intenzivní a hodně podle instinktu," uznal.

Na první střetnutí se český tenista každopádně velmi těší a doufá, že díky domácímu prostředí, které Evropa pro premiérový ročník má, bude mít s Nadalem výhodu.

"Pevně doufám, že to bude hodně podobné jako v Davis Cupu, že se do toho lidi rychle zapojí, vytvoří skvělou atmosféru. Troufnu si říct, že takový svátek tenisu si to zaslouží. Atmosféra dělá zápas ještě lepším. Doufám, že to půjde ruku v ruce a celá hala nás požene, aby se nám první ročník podařilo vyhrát," zamyslel se.

Berdychovi se v O2 areně líbí kurt, na kterém se bude hrát. "Já si myslím, že co se týče rychlosti, odskoku a tak dále, je ten kurt perfektně připravený," řekl. Nedělá mu problém ani nezvyklá černá barva, protože má dost času na přípravu.

Nadšený je také z atmosféry v týmu. Původně byl sraz naplánovaný na středu, ale všichni už byli v Praze od úterka. "Včera jsme měli strašně příjemnou týmovou večeři, na což třeba po turnajích absolutně není vůbec čas, nepřipadá to v úvahu. Bylo to hrozně fajn, všichni se sejdou u jednoho stolu, člověk zapomene, co dělá dennodenně na tenisu. To k tomu přesně patří. Tak to má být," dodal si dvaatřicetiletý český tenista.

Berdych se představí divákům také v sobotu, kdy nastoupí do dvouhry.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články