Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Laver Cup rozehrají Čilič s Tiafoem, Berdych nastoupí do čtyřhry s Nadalem

Tomáš Berdych bude v akci hned v úvodní den premiérového ročníku Laver Cupu. Historicky první střetnutí však obstará někdo jiný. Na kurtu v pražské O2 areně nejprve proběhne dvojhra mezi Chorvatem Marinem Čiličem a Američanem Francesem Tiafoem. Český tenista se poté představí ve čtyřhře v páru se Španělem Rafaelem Nadalem proti duu Nick Kyrgios z Austrálie a Jack Sock z USA. Přímé přenosy sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz. První z nich startuje v pátek ve 12:40.

Los Laver Cupu
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Ve druhé dvouhře úvodního hracího dne se střetnou Rakušan Dominic Thiem a Američan John Isner. Odpolední program od 19:00 zahájí dvouhra mladíků, Němce Alexandra Zvereva s kanadským talentem Denisem Shapovalovem.

Na základě pátečních nominací je jasné, že v sobotních dvouhrách nastoupí Nadal, Berdych a Švýcar Roger Federer a za výběr světa Američan Sam Querrey, Sock a Kyrgios. Kdo s kým bude hrát, to bude jasné až v sobotu dopoledne.

"Rádi Evropě přistřihneme křídla," řekl Američan John McEnroe, kapitán výběru světa, před oznámením nominací na první hrací den. Poté s lodivodem Evropy Björnem Borgem ťukli na tablet a na obrazovce se objevila první dvojice. "Zatím jde všechno v pohodě a doufám, že dobrá nálada bude i v neděli," řekl Švéd.

"Je to neuvěřitelné," radoval se devatenáctiletý Tiafoe, náhradník za Argentince Juana Martína del Potra, že soutěž rozehraje.

Je nám líto, video expirovalo.
Laver Cup rozehrají Čilič a Tiafoe, Berdych nastoupí do čtyřhry

Thiem se pak bude muset vypořádat s podáním Isnera. "Umí hrát na servismany, bude to zajímavý zápas," očekával Borg. Čtvrtý hráč světa Zverev zkusí stejně jako letos v Kanadě porazit Shapovalova (51. ATP). "Jsem připraven na odvetu," řekl Kanaďan. "Bude to zábava a doufám, že zase vyhraju," uvedl Zverev.

Pro české fanoušky bude vzrušující první debl soutěže s Nadalem a Berdychem na dvorci. "Snad budeme mít podporu diváků, když hraju s Tomášem. Doufám, že budeme hrát dobře a těším se na dobrý zápas," řekl Nadal.

Berdychovi se čtyřhra po Nadalově boku na úvod duelu zamlouvá. Složení páru vyplynulo z týmové porady. "Je to volba do toho celého víkendu. Přeci jen pravidla jsou lehce jiná, než na co jsme zvyklí. Člověk musí i tady nad tím přemýšlet a musí tu strategii volit ne jenom podle jednoho dne, musí přemýšlet nad tím utkáním jako celkem. Samozřejmě se strašně na ten zápas těším," řekl 19. hráč žebříčku Berdych.

V prvním dnu se tak nedostane na dvorec zakladatel Laver Cupu a vítěz devatenácti grandslamů Federer. "To není problém, že budu první den na lavičce. Máme skvělý tým a je skvělé vidět všechny hráče. Páteční rozpis vypadá úžasně, nemůžu se dočkat soboty, teď budu velký fanoušek," prohlásil Švýcar.

K výhře je potřeba získat třináct bodů. Pokud bude po devíti dvouhrách a třech čtyřhrách nerozhodný stav 12:12, o vítězi rozhodne dodatečná čtyřhra.

Páteční program Laver Cupu:

13:00 Čilič (5. v žebříčku ATP-Chorv.) - Tiafoe (72-USA), Thiem (7-Rak.) - Isner (17-USA), 19:00 Zverev (4-Něm.) - Shapovalov (51-Kan.), Berdych, Nadal (ČR/Šp.) - Kyrgios, Sock (Austr./USA).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články