Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Strýcová poprvé v sezoně zdolala hráčku z Top 10. V Tokiu po bitvě přemohla Kontaovou

Barbora Strýcová se dočkala premiérového letošního vítězství nad hráčkou z elitní světové desítky. Česká tenistka na turnaji v Tokiu zdolala ve druhém kole čtvrtou nasazenou Britku Johannu Kontaovou po téměř dvě a půl hodiny trvajícím boji 7:5, 7:6 a zahraje si čtvrtfinále. Kateřina Siniaková naopak skončila, se Slovenkou Dominikou Cibulkovou prohrála 2:6, 2:6.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Shizuo Kambayashi

Strýcová, jíž momentálně patří v žebříčku WTA 25. místo, nevstoupila do prvního vzájemného zápasu s Kontaovou nejlépe a rychle prohrávala 0:3. Dokázala ale vyrovnat na 4:4 a rozhodující brejk se jí podařil v maratonském jedenáctém gamu. Při svém servisu pak úvodní sadu bez problémů dopodávala.

I ve druhém setu šla jako první do vedení světová sedmička, Strýcová ale na ztrátu podání okamžitě zareagovala. Ve dvanácté hře odvrátila šestadvacetileté Kontaové dva setboly a vynutila si zkrácenou hru, v níž využila hned první mečbol.

"Mám velkou radost, protože tenhle zápas pro mne moc znamenal. Ani nemám slov, jsem docela dojatá a jsem šťastná, že jsem Johannu porazila," řekla Strýcová v rozhovoru na kurtu. "Snažila jsem se soustředit na každý míček. Je hodně těžké s ní hrát, nedá vám nic zadarmo, všechno si člověk musí vydřít," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Strýcová si v Tokiu poradila s Kontaovou

O postup mezi čtveřici nejlepších se Strýcová utká s Anastasií Pavljučenkovovou. S Ruskou, která je v pořadí WTA o dvě místa před ní, se utká počtvrté v kariéře. Zatím nikdy ji ale nedokázala porazit a nezískala proti ní ani set. Naposledy s ní prohrála letos v Indian Wells.

Jednadvacetiletá Siniaková, jež uzavírá pátou desítku žebříčku, podlehla páté nasazené Cibulkové i v druhém vzájemném zápase. V duelu se světovou devítkou si mnoho šancí nevypracovala, pětkrát přišla o podání a soupeřka po 70 minutách proměnila hned první mečbol.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články