Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Revoluční test. Na turnaji mladých hvězd budou kratší sety a čárové nahradí kamery

Jestřábí oko v tenise funguje už nějakou dobu. Na listopadovém turnaji Next Gen Final pro nejlepší mladé tenisty sezony okruhu ATP však tato technologie pojede úplně v novém režimu. Na podniku kompletně nahradí čárové rozhodčí. Diváci v Miláně uvidí i další novinky, kterých je celá řada.

Tomáš Berdych řeší s rozhodčím aut
zdroj: ČTK autor: Syrůček_Jakub

Premiérový ročník závěrečného podniku sezony pro mladé tenisty, který se bude hrát po vzoru Turnaje mistrů, tak bude prvním turnajem ATP, na němž bude na kurtu přítomen jen rozhodčí na umpiru. Elektronické hlášení autů bude konečné a hráči proti nim nebudou moci protestovat, jak je běžné prostřednictvím zpětného přehrávání Jestřábího oka. Těsné auty ale budou i nadále na kurtu pro hráče a fanoušky přehrány na velkoplošné obrazovky.

"Tohle může být pro náš sport průlom v soudcování. Tenisté tvrdě dřou a zaslouží si to nejlepší a nejpřesnější rozhodování, jaké můžeme nabídnout. Technologie už nyní pokročila natolik, že si můžeme dovolit ji otestovat v reálném turnajovém prostředí," řekl Gayle David Bradshaw, místopředseda pravidlové komise ATP.

Další novinky se budou týkat tenisových pravidel. Diváci uvidí mimo jiné kratší sady s počítáním bez výhod a s tie-breaky za stavu 3:3, zápasy na tři vítězné sety a podání s povolenou tečí sítě. Dobře viditelné hodiny budou hráčům hlídat i dodržování intervalů mezi jednotlivými výměnami, délku pauzy mezi gamy či přestávku na ošetření, jejichž počet bude rovněž omezen.

Next Gen ATP Finals se bude hrát s dotací 1,25 milionu dolarů od 7. do 11. listopadu. Na turnaji se představí sedmička nejlepších tenistů do 21 let podle světového žebříčku, osmý účastník bude pozván na divokou kartu. Milán získal pořadatelská práva na pět let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články